GOVORI ČETIRI JEZIKA-Vojvođanska Hrvatica koja je postala Šešeljeva noćna mora

0
2

 

 

Ustaška kurva, sramota za Srbiju, spodoba kojoj treba razbiti njušku… sve su to u civiliziranom svijetu nezamislive uvrede koje je na svoj račun primila Aleksandra Jerkov.

 

Nakon što je u Narodnoj skupštini postavila posve legitimno, u zakonu utemeljeno pitanje: kada će se ratnom zločincu Vojislavu Šešelju oduzeti zastupnički mandat? Zastupnica Demokratske stranke (DS) opako je razljutila srpske radikale, no nisu je uplašili.

– Radikala se nisam bojala ni devedesetih, kada su bili puno strašniji i brojniji, pa ih se ne bojim ni danas – kazala je nakon incidenta za Večernji list.

Prva u generaciji

Tko je političarka koja je svojim hrabrim istupima s nepodijeljenim simpatijama osvojila hrvatsku javnost? Hrvatskih korijena (baš kao i njezin progonitelj Vojislav Šešelj), rođena je 22. rujna 1982. godine u Novom Sadu, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju “Jovan Jovanović Zmaj”. U rodnom gradu završila je i Filozofski fakultet, na Odsjeku za srpski jezik i lingvistiku, gdje je i diplomirala kao prva u generaciji, 2005. godine. Nastavila se obrazovati pa je i magistrirala na studijima europskih integracija i regionalizma Sveučilišta u Grazu, otkad potječe i njezin interes za političku scenu, na koju je kročila 2000. kao članica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV). Njezina se karijera od prvoga dana kreće uzlaznom putanjom. U stranci je obavljala funkciju međunarodne tajnice zadužene za mladež, a potom je imenovana i predsjednicom Omladine LSV-a, dok naposljetku nije imenovana u Predsjedništvo. Zahvaljujući svojoj rječitosti, tih je godina imenovana i za glasnogovornicu stranke. Kako i ne bi: osim materinskog, oštro poput noža, zastupnica tečno govori i engleski, francuski, ruski i poljski jezik.

Car je gol

Za zastupnicu Narodne skupštine Republike Srbije po prvi put je izabrana 2007. godine, a nakon održanih izbora u lipnju 2012. izabrana je i za predsjednicu Skupštine grada Novog Sada, no na toj je poziciji ostala kratko, tek 50-ak dana jer je došlo do promjene u lokalnoj vlasti. Vrlo brzo, dogodine u siječnju, nakon 13 godina podnijela je ostavku na sve funkcije u Ligi socijaldemokrata Vojvodine i pristupila Demokratskoj stranci. Od prvog dana preuzela je Informativnu službu i vodila brigu o internetskim prezentacijama svoje nove stranke. Sličnom putanjom kao i u bivšoj stranci, najprije je imenovana glasnogovornicom DS-a, potom i članicom predsjedništva stranke. Danas neuvijeno govori “caru” da je gol, pa izjavljuje kako je svaki Šešeljev dan na slobodi dokaz podrške predsjednika Aleksandra Vučića. Ako je suditi prema njezinim najnovijim izjavama, Aleksandra Jerkov radikala se i dalje ne boji. Štoviše, Šešeljeva noćna mora ustraje kako je ratnom zločincu mjesto u zatvoru, nipošto u Narodnoj skupštini, piše Večernji List.

 

Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara