Bošnjački medij na hrvatskom jeziku diskreditira oporbu bh. Hrvata

Vrijeme:4 min, 3 sec

 

 

U istom tekstu autor uskače u svojevrsnu logičku zamku. Činjenicu da generali HVO-a nisu došli na Čovićevo predavanje u Zagreb koriste kako bi narodu pokazali koliko je taj Čović loš i koliko nema podršku generala HVO-a. Dakle, Raguž je Čovićev privjesak, a generali HVO-a koji su kontra Čovića podržavaju tog istog Raguža.

 

 

Pojedini mediji koji se dominanto obraćaju Hrvatima u BiH ne mogu prihvatiti realnost. U tom duhu, isti sebi dozvoljavaju da odrede što jest, a što nije oporbena stranka. Jedan od takvih medija je i Dnevno.ba. Bošnjački medij na hrvatskom jeziku.

U nizu tekstova u kojima su u pitanje dovodili odluke legitimnih predstavnika Hrvata u BiH, slabije upućeni čitatelj stekao bi dojam da je taj medij na braniku demokracije Hrvata u BiH, ali…

Poznato je da iza svake rečenice koja kod nas djeluje sumnjivo uglavnom slijedi “ali”. To je slučaj i sa spomenutim Dnevno.ba

Oni oporbu u bh Hrvata vide isključivo kao “antičovićevsko djelovanje”. Kako smatra ovaj medij, svrha oporbe u bh Hrvata je da u svakom trenutku budu “antičovićevski” nastrojeni. U tom duhu, optužili su i Slavena Raguža i novoformirana Hrvatska zvona.

Pojedinci jednostavno binarno gledaju na svijet i misle da se on sastoji isključivo od nula i jedinica. Takvima je je nepojmljivo kako Slaven Raguž može kritizirati neke odluke političkog Sarajeva ako je oporba HDZ-u BiH.

Referirajući se na njegov nastup u Bujici, ovaj medij je objavio tekst u kojem tvrdi da je Raguž samo privjesak HDZ-a BiH i popratne vladajuće strukturue. Bez ikakvih argumenata, bez zdrave logike i propitivanja, njegov nastup natjerao je Dnevno.ba da od Slavena Raguža naprave Čovićevog slugu.

Povod za to im je bio sljedeći: Raguž je spomenio “grijehe” Alijanse i Platoforme, Raguž je spominjao Izetbegovića više nego Dodika i Čovića, Raguž je pričao i o zločinima tzv. Armije, a ne samo o onima koje je počinila VRS.

Slijepa mržnja prema Čoviću

Čović nije sjajan političar, ponekad je daleko i od dobrog političara i kritike mu treba upućivati. Primjerice, nekoliko dana nakon ulaska u novu 2017. Čović je gostujući u emisiji na Našoj TV kazao kako bi se izborni zakon mogao promijeniti do svibnja 2017. Dakle, prošlo je godinu dana i to se nije dogodilo, iz tog se mogu izvući dva zaključka: Ili je svjesno lagao, ili je bio nesposoban da isti promijeni. Drugi zaključak se nameće sam po sebi. Razlog zašto je to tako je taj što se ni Čović ni bilo tko iz HNS-a ne može sam odlučiti na to i promijeniti Izborni zakon nekakvim ultimatumom. No, Dnevno.ba o tome ne brine…

Oni su zasljepljeni mržnjom prema Čoviću toliko da su spremni i javno diskreditirati onu zdravu oporbu u Hrvata BiH. Ljude poput Slavena Raguža ili Marija Karamatića koji se nisu ogriješili sudjelovanjem u antihrvatskim koalicijama koje su predvodile bošnjačke stranke. Dnevno.ba to radi u ime tobožnjeg oslobođenja od Čovićeve vlasti.

Bolesna mržnja prema Srbima

Ono što također definira djelovanje ovog bošnjačkog medija na hrvatskom jeziku jest i bolesna mržnja prema Srbima. Nedostatak logike ih priječi u tome da shvate zašto su po prirodi stvari Čović i Dodik partneri. Tu nema nikakve ljubavi,višeg zakona, UDBE ili uplitanja Beograda. Ovaj savez je prirodan i samorazumljiv. Srbi su kroz Alijansu i Platformu vidjeli do čega Hrvati kao politički narod mogu doći i jednostavno su shvatili da je u takvom trojnom suodnosu prirodan partner HDZ, odnosno, ona politička snaga Hrvata koja ima moć i legitimitet u tom trenutku. Sve te stvari Dnevno.ba ne zanima i kao takve se guraju pod tepih.

U svojim idejama idu toliko daleko da jedan događaj kakav je Sajam gospodarstva u Mostaru proglašavaju velikosrpskom idejom, takve teze plasiraju kroz priču o domoljubnim pjesmama Marka Perkovića Thompsona i buđenju najsitnijih strasti kod Hrvata. No, njih ne zanima činjenica da je do polovice 1992. većina časnika i zapovjednika iz tzv. ARBiH djelovala u JNA i KOS-u.

Koliko ta i takva ljubav može biti kratkovidna i štetna, govori i podatak da je Fikret Muslimović, jedan od glavnih savjetnika Bakira Izetbegovića bio vrlo blizak suradnik Aleksandra Vasiljevića.

Logička zamka

Koliko je zlonamjerno djelovanje ovog medija kroz analizu samo jednog članka govori i sljedeća činjenica. U istom tekstu autor uskače u svojevrsnu logičku zamku. Činjenicu da generali HVO-a nisu došli na Čovićevo predavanje u Zagreb koriste kako bi narodu pokazali koliko je Čović loš i koliko nema podršku generala HVO-a. Dakle, Raguž je Čovićev privjesak, a generali HVO-a koji su protiv Čovića podržavaju tog istog Raguža.

Jedan od tih generala HVO-a, Zlatan Mijo Jelić, idejni je tvorac Hrvatskih zvona i možebitna osoba koja bi i Slavenu Ragužu i Hrvatskim zvonima mogla dati vjetar u leđa i pomoći im u tome da ostanu zdrava hrvatska oporba u BiH.

Ma što Dnevno.ba i slični sanjali.

 

Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)