Plenković: IK je predizborno obećanje iz kampanje – nije objasnio koje stranke

Vrijeme:2 min, 4 sec

 

Kada netko nema granica – Plenković je stvarno u stanju reći bilošto

 

Premijer Andrej Plenković nazočio je u subotu Izbornom sabor Zajednice poduzetnika i obrtnika Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu i tom prilikomAndrej Planković‘proslavio’ se s nekoliko novih izjava.

Tako se Plenković osvrnuo na sastanak u Banskim dvorima s predsjednikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom oko natječaja za Ekspertnu radnu skupinu: “Koalicija je stabilna, to ste čuli i od gospodina Vrdoljaka. Mislim da ćemo pronaći rješenje koje će biti najbolje”. Ipak, o Matku Glunčiću, kaže, nisu razgovarali: “Nije ERS jedina tema. Razgovarali smo o nizu temu jer se dugo nismo vidjeli”.

Dakle, ovakvo podcjenjivanje javnosti, pored svih očiglednosti o čemu se razgovaralo i svih medija koji su izvijestili suprotno onome što je izrekao Plenković, već dugo nismo čuli i vidjeli.

Plenković o predizbornim obećanjima, pa pobrkao stranke

Što ako je izjavom o antiklericima Stier aludirao upravo na njega, upitali su dalje novinari Plenkovića.

“Ja mislim da je to nedopustivo. To nije točno. Nije mi jasno ako je aludirao na bilo koga u stranci… Mora se do kraja očitovati. Mislim da smo s postupkom ratifikacije ove Konvencije, ušli u bit, želimo jaču zaštitu žena od nasilja, a ideološka pitanja smo adresirali Interpretativnom izjavom. Radi se o ispunjavanju predizbornog obećanja iz kampanje, nema promjene smjera. To je jedna vrsta demagogije i dezinformacije koja još nije viđena. Kako to da naši kolegeAndrej Plenković iz sestrinskih stranaka konsenzusom uspijevaju donijeti ovakve dokumente, pa i HDZ BiH”, ustvrdio je Plenković, a prenijela regionalna televizija N1.

HDZ, naravno, suprotno izjavi Andreja Plenkovića nije prije izbora obećao ratifikaciju Istanbulske konvencije. Štoviše, Plenković je kao HDZ-ov zastupnik u EU parlamentu u lipnju 2015. glasovao protiv Paragrafa 13 koji traži da Istanbulsku konvenciju ratificiraju sve države članice EU, provjerili su neki dan u UIO. Točnije, Plenković je prvo glasovao “za” navedeni paragraf, ali je naknadno zatražio da se u zapisnik o glasovanju unese ispravak kako je namjeravao biti “protiv” te je njegov glas promijenjen u protiv. Znači, već 2015. je današnji predsjednik Vlade bio potpuno svjestan svih političkih uloga koje donosi Istanbulska konvencija, pa je na čelo HDZ-a došao predstavljajući se, istina kroz naknadne intervencije, kao njezin protivnik.

Budući da HDZ dakle nedvojbeno nije dao predizborna obećanja koje navodi Plenković, novinari bi ga sljedeći puta ipak trebali priupitati na koju je on stranku i obećanja mislio. Da je mislio na HNS bi nam već bilo logično, samo on danas još ipak predstavlja HDZ, ili se varamo?

 

hkv/https://www.hkv.hr /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)