Godišnja skupština Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj (HSKNJ)

Vrijeme:57 sec

 

 

Oko 50 članova Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke (HSKNJ) okupilo se na godišnjoj skupštini u Mannheimu, koja je održana u subotu, 01. travnja 2017. godine.

Kako stoji u priopćenju HSKNJ, Predsjedništvo je svoje članove izvjestilo o radu u protekloj godini te im je predstavilo ciljeve i smjernice rada u 2017. Pored radnih izvješća predsjedništva i radnih odbora, ovogodišnje održavanje Hrvatskih svjetskih igara u Zagrebu bilo je jedno dodatno tematsko težište održane skupštine o kojemu je nazočne obavijestio član radnog odbora za sport i mladež, Lovro Ivošević.

Osim toga posebno je istaknuta suradnja sa Saveznim uredom za migraciju i izbjeglice (BAMF) i nastavak projekta za poticaj strukture.

Predsjednik, Franjo Akmadža, i glavni tajnik HSKNJ-a, Mario Šušak, putem izrađene prezentacije informirali su članove o mogućoj strategiji koja bi smjernice rada HSKNJ-a ubuduće još egzaktnije usredotočila.

Nadalje je svim prisutnima predstavljen ažurirani statut HSKNJ-a čije izmjene su prihvaćene.

Jedna od izmjena jeste da će se ubuduće samo udruge moći učlaniti u krovnu udrugu. Udruga članica HSKNJ-a, Hrvatska kulturna zajednica Mannheim, fungirala je kao domaćin skupštine. stoji u priopćenju HSKNJ..

 

Fenix-magazin/IM/https://fenix-magazin.de/Hrvatsko nebo