Drago Krpina: Umjesto rješavanja ključnih problema vladajuća elita se bavi ideološkim temama (Video)

Vrijeme:1 min, 37 sec

 

Drago Krpina, utemeljitelj HDZ-a i bivši saborski zastupnik, s obilježavanja 28. obljetnice pokušaja atentata na Franju Tuđmana u Benkovcu uputio oštre poruke predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću.

– Ovu obljetnicu obilježavamo u posebnim okolnostima za našu stranku. Te okolnosti su debelo obilježene nametnutim ideološkim raspravama o kojima ne ovisi sudbina Hrvatske. Riječ je o glasovitoj Istambulskoj konvenciji. Hrvatski narod u ovom trenutku, i zadnjih godina, izložen je takvim opasnostima i pogibeljima da nam mlade obitelji u rijekama odlaze iz zemlje – istaknuo je Drago Krpina iznoseći uporedne demografske podatke danas s onima prije pola stoljeća.

Osvrnuo se i na lošu gospodarsku sliku.

– Ekonomija na žalost ne otvara dovoljan broj radnih mjesta da bi ti ljudi ostali u Hrvatskoj. Hrvatska sela masovno izumiru a umjesto iznalaska rješenja nudi nam se Istambulska deklaracija – dodao je Krpina.

Vladajuću političku elitu optužio je da troši energiju na budalaštine.

– Jesmo li mi odgovorni? Na što mi kao narod i naša politička elita trošimo energiju? Trošenje energije na takve budalaštine je krajnje neozbiljno i neodgovorno prema hrvatskom narodu i hrvatskoj Državi – upozorio je Krpina uz odobravanje nazočnih.

Upozorava kako je sadržaj Istambulske konvencije protivan uvjerenjima goleme većine hrvatskog naroda.

– Vrijeđaju nas poruke kako mi to nismo pročitali, kako ne razumijemo o čemu se tu radi i kako će nam se doći pojasniti. Mi znamo čitati, znamo razumjeti a čuli smo što su nam o tome rekli hrvatski katolički biskupi. Mi koji smo sudjelovali u stvaranju hrvatske države znamo što nam je značila riječ kardinala Kuharića u najtežim trenucima. Hrvatski biskupi bili su kroz povijest na braniku hrvatskog kulturnog i nacionalnog identiteta. Oni su to i danas i ne pristajemo da se stajališta hrvatskih biskupa ignoriraju i još da ih Dubravka Šuica izjavljuje da će ona to njima objasniti. Ne pristajemo na to – to je protivno uvjerenjima goleme većine hrvatskog naroda – zaključio je Krpina.

 

M.M./HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)