Baukov povratak u jugonacizam

Vrijeme:2 min, 31 sec

 

Ako nositelji aktualne vlasti u Hrvatskoj doista žele opstanak vlastitoj državnosti, onda se oni moraju jasno odrediti prema nositeljima jugoslavenskoga boljševičkog pokreta, koji je u svim svojim inačicama uvijek značio poništavanje hrvatske državnosti, što se praktično realiziralo masovnim smaknućima hrvatskoga naroda

Nije sporno to da i nakon raspada bivše SFRJ i prijelaza iz komunističke diktature u demokratski sustav u nezavisnoj hrvatskoj državi postoje i uživaju sve slobode jugoslavenski nacionalisti, poput primjerice saborskioga zastupnika bivše komunističke partije Arsenija Bauka. Nu zato je zabrinjavajuće da na njegove monstruozne izjave u državnom saboru o tomu kako su, namjesto pola milijuna, Josip Broz i jugokumnisti trebali neposredno poslije rata smaknuti sve one koji su se ne samo protivili boljševičkoj ideologiji, nego i osjećali pripadnicima hrvatskoga naroda.

Baukove izjave predstavljene su kao stajalište SDP-a pa se s pravom može očekivati da će možebitni dolazak na vlast sljedbenici bivših boljševika ispraviti Brozove nedostatke i dovršiti njegovu misiju istrjebljenja hrvatskoga naroda.

Upravo zato je, osim saborskih zastupnika, trebalo ponajprije reagirati Državno odvjetništvo jer Baukov govor nije ništa drugo nego poziv na masovno nasilje kako bi valjda Beograd ostvario svoje velikodržavne ciljeve koje nije uspio realizirati tijekom velikosrpske agresije devedesetih godina.

Čak bi i površna stilistička raščlamba pokazala kako je retorika kojom se Bauk i njegovi SDP-ovski pristaše služe sukladna ruskom hibridnom nastupanju na Balkanu, što se posebno očitovalo u uspješnom blokiranju strateških hrvatskih projekata poput izgradnje LNG terminala i velelučkoga terminala u Rijeci.

Baukovo, odnosno SDP-ovo političko propovijedanje, očito je potaknuto nedavnim zaključcima Povjerenstva za suočavanje s prošlošću, koje je jugoslavensku boljševičku revoluciju i masovna smaknuća hrvatskoga naroda od 1941. do1945. i u neposrednom poraću proglasilo vrijednostima na kojima počiva suvremena hrvatska država.

Baukov istup u sebi sadrži klice novoga razdora i sukoba, u kojem mogu stradati prvenstveno nositelji hrvatske državnosti. Dakle, svi oni koji su se na referendumu 1991. određivali za hrvatsku državnu nezavisnost i izlazak iz Jugoslavije. Nu poziv na masovna smaknuća hrvatskoga naroda otvara put i drugoj strani, čije inicijative za lustracijom sprječavaju saborski zastupnici već više od dva desetljeća.

Naime, Baukov ekstremizam logično će potaknuti svoju oprjeku u drugoj krajnosti pa bi se lustracijska nemoć mogla u određenim okolnostima pretvoriti u potjeru za jugoslavenskim nacionalistima, poput Arsenija Bauka i njegovih SDP-ovskih pristaša, koji su zbog bliskosti jugoslavenskoga nacionalizma i  komunizma vrijednosno postali balkanskom inačicom hitlerizma, koji se uostalom očitovao i u Miloševićevoj politici devedesetih godina.

Na opasnost povezivanja srpske politike s bivšim prosovjetskim nositeljima aktualnih politika u jugoistočnoj Europi pa i u Hrvatskoj nedavno je upozorio i američki general Curtis Scaparrotti ustvrdivši kako su zbog širenja ruske strategije Srbija i Republika Srpska s politički organiziranim manjinama u susjednim državama velika prijetnja demokratskim državama u susjedstvu, ali i NATO savezu.

Ako nositelji aktualne vlasti u Hrvatskoj doista žele opstanak vlastite državnosti onda se oni moraju jasno odrediti prema nositeljima jugoslavenskoga boljševičkog pokreta koji je u svim svojim inačicama uvijek značio poništavanje hrvatske državnosti, što se praktično realiziralo masovnim smaknućima hrvatskoga naroda.

 

Ivan Svićušić/HrSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)