ČOVIĆ: Sva rješenja moraju biti bazirana na jednakopravnosti Hrvata s druga dva naroda

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Nema hrvatskog pitanja, ima pitanja Bosne i Hercegovine. Mi želimo jednostavno da sva pitanja Bosne i Hercegovine koja su još uvijek otvorena i za koja trebamo naći rješenja moraju biti bazirana na potpunoj jednakopravnosti hrvatskog sa bošnjačkim i sprskim narodom“, kazajo je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović u Širokom Brijegu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Govoreći na 28. obljetnici osnutka gradskog odbora stranke Čović je naglasio kako „s ponosom možemo kazati tko smo i što smo, i da nećemo pod bilo kakvim pritiskom pokleknuti ni ti se dozvoliti poniziti.”

-Uspravno ćemo stati i kazati što jesmo i da vrijedi graditi život na ovim prostorima, naglasio je Čović.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu širokobrijeških žrtava.

Skupu se obratio i aktualni predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić. Čestitao je svima 28. obljetnicu osnutka i prisjetio se ponosa i povijesti stvaranja stranke. Također, pročitao je dio govora sa osnivačke skupštine iz kolovoza 1990. godine, a između ostalog rečeno je: „Bosna i Hercegovina mora biti suverena država njenih jednakopravnih naroda“. Naglasio je ovaj govor zbog spočitavanja za nedosljednosti. „Ovi koji se danas diče „patriotizmom“ nisu tada ništa govorili o neovisnosti Bosne i Hercegovine“ dodao je Ćosić. „Službeni izvori, godišnji prosjek ukupno uplaćenih neizravnih poreza s prostora naše županije iznosi 286 milijuna. S druge strane iznos povrata u našu županiju iznosi 51 milijun. Mi stvaramo nerazmjerno više nego što nam se vraća,“ poručio je Ćosić.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)