Blažekovića sa srednjom školom progurao HNS koji istovremeno vedri i oblači Kurikularnom reformom

Vrijeme:4 min, 0 sec

Blažekovića progurali isti oni koji vedre i oblače Kurikularnom reformom – treba li išta više reći?

Kod izbora Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a mene ne fascinira toliko on sam. Prostaka, primitivaca, seksista, ksenofoba, homofoba, lažljivaca, neznalica i ignoranata ima svugdje koliko hoćeš. Fascinira me da je tolika masa Amerikanaca podlegla tim najnižim strastima i da su ga izabrali za svog predsjednika.

– Boris Blažeković, HNS, budući generalni konzul Republike Hrvatske u SAD

Kolinda Grabar Kitarović - Donald Trump

Gornjim riječima koje smo izdvojili u poseban citat je, prema portalu Večernjeg lista, Boris Blažeković komentirao predsjedničke izbore u državi u Izbori u SADkojoj bi trebao biti generalni konzul Republike Hrvatske. Na stranu vrijeđanje sadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trumpa, ipak se radi o jednom čovjeku, no, otkuda mu pravo vrijeđati „toliku masu Amerikanaca“?

Boris Blažeković, koji komunicira s javnošću onako kao ste mogli pročitati, ima završenu Školu za cestovni promet, dakle srednju školu, o čemu je prvi pisao portal Narod.hr. Završio je i Londonsku školu za odnose s javnošću u Zagrebu. Uvidom u internetsku stranicu Hrvatske udruge za odnose s javnošću, može se zaključiti da se ne radi o klasičnoj školi, budući da, citiramo,

„dva nova certificirana programa: Marketing i oglašavanje na tražilici Google te Marketing i komunikacija na društvenim mrežama ukupno imaju 5 modula (10 dana predavanja). Polaznici koji uspješno završe ove programe stječu napredne certifikate LSPR-a”.

Danas se to zove programi škole, nekad su to bili tečajevi, a još prije toga kursevi.

„Generalni konzul se imenuje na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, suglasnost daju predsjednica republika i premijer. Predstavnik MVŠ-a dođe na sjednicu Odbora i predstavi kandidata te se otvori rasprava i glasa o predloženom konzulu”, pojasnio je zastupnik Ivan Ćelić proceduru oko imenovanja za portal Direktmo.hr.

Sve imalo značajne stranke poduprle Blažekovića

Na internetskoj stranici Hrvatskog sabora potražili smo popis članova Saborskog odbora za vanjsku politiku koji je potvrdio Borisa Blažekovića za generalnog konzula RH uHrvatski sabor New Yorku, pa ih navodimo:

Predsjednik:

Kovač, dr. sc. Miro

Potpredsjednik:

Klisović, Joško

Članovi:

Ćelić, Ivan
Hajduković, univ. spec. Domagoj
Jerković, prof. dr. sc. Romana
Ljubić, prof. dr. sc. Božo
Pernar, Ivan
Petrov, Božo
Puh, Marija
Pupovac, prof. dr. sc. Milorad
Pusić, prof. dr. sc. Vesna
Stier, Davor Ivo
Tuđman, prof. dr. sc. Miroslav

Iz životopisa Borisa Blažekovića treba naglasiti i slijedeće:

U svojoj karijeri Blažeković je vodio manekensku agenciju Meduzu, vodio restoran istog imena, također je bio zamjenik voditelja kampanje Vesne Pusić na predsjedničkim izborima, glasnogovornik HNS-a i voditelj saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Portal Direktno.hr piše i sljedeće:

„Što se tiče samog Blažekovića, radi se o kandidatu koji ima spornih točaka u svojoj biografiji poput prenamjene restorana Dolarbez suglasnosti Grada Zagreba te velikih troškova dok je bio voditelj saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a. Neslužbeno smo doznali iz redova nekih HDZ-ovaca kako u HDZ-a postoji niz nezadovoljnih ovim imenovanjem zbog toga što je imenovan čovjek koji ima samo srednju školu i koji ima spornu biografiju. Stranka je ipak pristala na imenovanje zbog toga što smatraju da je to cijena koalicije s HNS-om.“

Jasna poruka hrvatskih političara, vlasti i oporbe, Hrvatima, posebno mladima

Što još reći. Ništa, nego samo iščitati jasnu poruku koju svima, a posebice mladima, šalju svi koji su sudjelovali u imenovanju Borisa Blažekovića za generalnog konzula u New Yorku:

„Mladi, nemojte se previše mučiti s obrazovanjem, dovoljna vam je bilo kakva srednja škola. Završite nekakav tečaj zvučnog imena od par dana kakvih se mnogo oglašava na Internetu. Upišite se u neku političku stranku, i kad ta stranka dođe na vlast, sama ili u koaliciji, izaberite neku državu gdje biste željeli provesti nekoliko godina uz sjajnu državnu plaću, vulgarno vrijeđajte čovjeka koji će postati šef te države, i sve one koji ga podržavaju. Dalje je stvar na nama. Kurikularna reformaPostavit ćemo vas za Generalnog konzula Republike Hrvatske toj državi. U obzir dolaze sve države osim SAD, to smo mjesto upravo popunili za neko razdoblje.“

Blažeković sam o sebi sve rekao

A o samom Blažekoviću, sve je rekao on sam u emisiji Otvoreno HTV-a. Naime, kazao je kako su se u javnosti pojavili samo negativni statusi koje je objavio na svojem Facebook profilu. Iza stavova koje je tamo iznio, stoji i dalje no napominje da ih je pisao iz drugačije pozicije od ove današnje. Tada nisam znao da ću ići za generalnog konzula – u tom trenutku bio sam političar, rekao je Blažeković. Potvrdio je da mu završen fakultet nije potreban za mjesto koje će popuniti u New Yorku no pozvao je mlade da ne zanemaruju obrazovanje jer kako kaže, Hrvatska treba stručnu kvalitetnu i profesionalnu diplomaciju.

Krajnji cinizam, rekli bismo. Kao što je krajnji cinizam da upravo HNS koji je progurao ovakvu osobu za generalnog konzula Republike Hrvatske u New Yorku danas vodi glavnu riječ i u Kurikularnoj reformi. Potpuni sumrak.

 

Davorin Lovrić/HKV/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)