Daran Bašić: Niste li gospođo Rešković u najmanju ruku licemjerni?

Vrijeme:6 min, 22 sec

 

 

U svom dnevniku napisanom za portal ” Radio Slobodna Evropa “ objavljenom 5. mart/ožujak, 2016. Veronika Rešković jasno tadašnjeg ministra Hasanbegovića naziva filofašističkim ministrom  ali ne samo ona
 
“….Utorak, 1. ožujka
 
Večeras sam bila na još jednom protestnom skupu protiv novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji je svoj životni i profesionalni imidž izgradio na sumnjivim tezama o Drugom svjetskom ratu, za kojeg je antifašizam floskula, a 1945. godina zapravo poraz hrvatskog naroda. Prepuna svečana dvorana Hrvatskog novinarskog društva. Mnogi sjede i na podu. Nakon nas neprofitnih medija, svoj glas protiv filofašističkog ministra digli su i glumci, režiseri, likovnjaci, muzealci… okupljeni oko inicijative “Kulturnjaci 2016”.
 
Do sada je peticiju za Hasanbegovićevu smjenu potpisalo preko 4.000 ljudi, sve ime do imena. Trebao mi je taj osjećaj zajedništva dok sam slušala protestne govore, ulomak iz Goranove “Jame” i jednodušan pljesak okupljenih. Lako je bilo smijeniti u svega nekoliko dana ministra branitelja Crnoju zbog suspektne nekretnine i prijave prebivališta, ali kada su u pitanju suspektne ideje – to će ići puno teže…………
 
 
I to je sloboda govora za koju se zalaže svuda Veronika Rešković kada su u pitanju ona i njeni stavovi ili stavovi osoba bliskih njenim svjetonazorima
 
Znači Veronika Rešković i njeni “kulturnjaci”  pozivajući se na slobodu govora mogu o političarima   izreći što žele ali kada  Daran Bašić napiše svoj stav  onda Veronika Rešković  reagira ovako  u svom pamfletu napisanom na Forum TM :
 

……..I na kraju, potvrđujem da sam portal koji je prvi integralno prenio izjavu Znanstvenog vijeća protiv Istanbulske konvencije „navela u pejorativnom smislu“, samo mi je žao što sam bila preblaga.

Riječ je o portalu koji moje kolegice i kolege, višegodišnje iskusne novinare, aktiviste za ljudska prava i neke političare iz pera glavnog urednika naziva „ljigavom i pokvarenom stokom i skalamerijom“, „parazitskom žgadijom“ i „marvom“. O portalu koji tolerira komentare svojih vrlih čitatelja koji navedene žele odstraniti „ne skalpelom, nego tupom turpijom“.

To je valjda taj pluralizam medija „nomalan u svakom demokratskom društvu“ o kojem Antonia Sikavica Joler piše, za koji ima razumijevanja i koji je – po njoj – očito primjereno okruženje za objavu Izjave Znanstvenog vijeća HAZU, za razliku od našeg portala………

 

Spominje Veronika Rešković   ” iskusne novinare , “aktiviste za ljudska prava”  i “neke političare” čak poput mene i ne citira koje ali i zapazila je i komentare čitatelja  na portalu ili FB stranici portala Hrvatsko nebo.

Ako ćemo tako pa da je odgovoran Daran Bašić i za komentare čitatelja portala ili fb stranice drži li se Veronika Rešković istih pravila i kada je riječ  o komentarima na stranicama njenih “višegodišnje iskusnih novinara, aktivista za ljudska prava”

Jedna od  tih “iskusnih”  je i  Vesna Mihoković Puhovski i dolazi iz krugova bliskih licemjernoj Reškovićevoj .Vesna Mihoković Puhovski  osim što je   predsjednica Upravnog odbora  Foruma za slobodu odgoja  “ugledna”  je i  predsjednica Protagore – Udruge za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta  (!? ).

Što Protagora  promiče.  O Protagori možete saznati na njihovim internet stranicama  na linku.A kakovi su komentari na FB stranici uvjerite se sami

http://www.protagora.hr/

Ali mnogo više ćete doznati  na FB stranici udruge Protagora. Jedina tema naravno Crkva i neskrivena mržnja koja izvire iz objava ali i komentara. Daleko je to od zagovaranja ” tolerancije “  i “pozivanja  na različitost “  što nam želi   uvijeno u multikulturalnost  ” prodati “ Vesna Mihoković Puhovski  a to nam “prodaje” i Veronika Rešković 

Pa evo  za Vas  par  objava i komentara

https://www.facebook.com/protagora.hr/?fref=ts

 

 

 

 

Još na stotine sličnih objava  i tisuće komentara. Sve na temu Crkva. Crkva je ” zločinačka i kriminalna , mafijaška organizacija”  pa tako i vjernici ” katotalibani “. Pedofilija je strašno zlo ( što uistinu i jeste  i što Crkva i sama osuđuje )  u Crkvi ali je istovremeno prihvatljiva ako je dio Zdravstvenog odgoja. Štulhofera koji je neskriveno promicao pedofiliju treba podržati pa on dolazi iz njihovih redova. Isto je i za kurikul hrvatskog obrazovanja. Ni tada problem nije pedofilija  pa promicali su je i članovi ekspertne skupina Jokićeva kurikula. I  bila je dio Jokićeva kurikula. Crkvu treba ” uništiti  bestidnicu “  s vjernicima zna se što ide. I sve se to promovira kao demokracija.

Inicijativa “Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku”,  koju sačinjavaju aktivisti anticrkvenih udruga “Protagora, “David”, “LIBEROs”, “Zagreb Pride”, inicijativa “Nisam Vjernik”,  održala je prosvjed 20. listopada 2014   pod sloganom ‘Raskinimo vatikanske ugovore’ 

‘Raskinimo vatikanske ugovore’

 

Prosvjed podržavaju udruge “Centar za građansku hrabrost”, ‘Ženska mreža Hrvatske’, “Antares”, ‘Hollaback Hrvatska’ te poznata ekipa za ovakve antikatoličke nastupe: Predrag Matvejević, Mani Gotovac, Rada Borić, Vesna Teršelić, don Ivan Grubišić, Boris Pavelić, Predrag Lucić, Igor Mirković, Sanja Modrić, akademik Vlatko Silobrčić, Vedrana Rudan, Borivoj Radaković, Mile Kekin, Radoslav Dejanović, Zrinka Pavlić i Amir Hodžić.

A sada svratite pozornost još jednom na naslovnu sliku Foruma za slobodu odgoja

 

 

Ukoliko niste zamijetili na slici je sa mladeži i časna sestra . Ukoliko je u svrhu promoviranja udruge tada je časna sestra dobro došla  na slici. Vesna Mihoković Puhovski    predsjednica Upravnog foruma za slobodu odgoja  i   predsjednica Protagore – Udruge za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta bi  časne sestre, vjeronauk i simbole Crkve i vjere izbacila iz javnog života Republike Hrvatske. Dokinula bi im  i sredstva i još mnogo toga jer:

. Moj osobni svjetonazor je svakako onaj koji smatra da društvo ne bi smjelo funkcionirati po principu podjele ljudi na kokoši i lisicu pa onda kokoši stjerati u kokošinjac pa u njega pustiti lisicu sa svim slobodama, kako to vrlo dobro izražava Stephane Hessel u knjižici “Pobuni se”!…..Svakako sam protiv vjeronauka u školi  jer on dovodi do segregacije i diskriminacije djece, a kad se to čini djeci u toj najmlađoj dobi u fazi rane socijalizacije (a radi se već i kroz vrtiće) onda je to posebno zlo i u budućnosti  će prozrokovati još i veće….. Imamo sudnica u kojima su na zidovima raspela, imamo škole u kojima postoje i kapelice i raspela a eto sad i kip Gospe lurdske.  Imamo zdravstvene državne ustanove pune religioznih simbola, a sad imamo i modu javne molitve “prolifeovaca” u okviru ili ispred bolnica. Neki se protiv toga bune – recimo ima odvjetnika koji ne pristaju održati parnicu u sudnici gdje je na zidu raspelo, neki sliježu ramenima, a neki su sretni!…..”

 

Odgoj djece i obrazovanje Vesna Mihoković Puhovski bi ostavila  samo za ireligiozne  naravno.Crkva se po njoj  tu nema što uplitati. A s njom ni roditelji vjernici. Posve isto je i sa Veronikom Rešković.

I ako već svi oni zagovaraju da  samo vjernici financiraju Crkvu ne bi li se po istom načelu  trebali odnositi i spram Udruga kakova je ova Vesne Miholković Puhovski. Neka udruge financiraju oni koji ih i podržavaju. Posve jednostavno.

Nešto mislim da bi  u svakom slučaju Crkva više vjernicima dala od  nevladinih udruga  koje “muzu ” i veća sredstva od Crkve a ne daju za uzvrat ništa osim  iskrivljene ideologije.

Na koncu gospođo Rešković, Vi, Vesna Mihoković Puhovski i mnogi Vama slični ste za svoje “volontiranje ” i “borbu za slobodu govora” izdašno i honorirani iz proračuna RH pa Vas ja sve skupa i argumentirano nazivam parazitima koji sišu državni proračun. O sumama koje mnoge NVO udruge uzimaju ovaj je portal pisao i pisat će i nazivat Vas isto sve dok milijuni kuna idu na vaše račune.

A kako vi licemjerna gospođo u još jednom svom drugom pamfletu napisanom na Forumu TM nazivate svoje neistomišljenike bit će, da se poslužim vašim riječima s kraja vašeg teksta na Forumu TM,

 

” tema za neki novi tekst “.

 

Daran Bašić/Hrvatsko nebo

3 thoughts on “Daran Bašić: Niste li gospođo Rešković u najmanju ruku licemjerni?

  1. Gospodjo Rešković – nemo da mi se mlogo srdite i plašite.
    Evo mene za primjer – ne bih vas ni štapom dodirnuo, bre.

    Vas niko ne sme da bije osim štetočinske revolicionarno-levičarske utopije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)