M. Smogovac: “Bakić uz pomoć viličara uvodi programiranje u Hrvatsku već u osvit 2018”

Vrijeme:5 min, 2 sec

 

Prijelomni trenutak. Prodaja se bliži 100.000 komada. Povijesni trenutak. Dvije tisuće (2000) nastavnika koji se ne bave aktivno programiranjem su se dobrovoljno prijavili i prošli osposobljavanje za “Upute za korištenje” micro:bit pločice.

HUP je dao 500.000 kn za podučavanje ‘Uputstava za upotrebu’ micro:bita. Ministrica Divjak je dala skoro 5.000.000 kuna za kupovinu pločica. I čini se da će nasljednici i partneri Radmana, i obrazovni vizionari Majetić-Bakić, digitalno opismeniti region. Podijelit ćemo još 38.000 (kupljenih) pločica. Prodaja ide.

Veliko iznenađenje!” IRIM će u Kini dobiti nagradu za doprinos digitalnom opismenjavanju. Puljanin Zenzerović i IRIM će ‘bratski i jedinstveno’ iz Kine donijeti informacije u usp(j)esima regiona na WER-u u Šangaju. Prodaja će ići dalje.

– Projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja ‘ProMikro’ je ekstenzija ‘STEM revolucije’, objašnjava javnosti gospodin Bakić.

STEM PROMIJENIO NAZIV U PROMIKRO, A ‘HACKIRANA’ DRŽAVA JE POSTALA EKSTENZIJA

Eto saznali smo da je projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja ‘ProMikro’ zapravo ekstenzija ‘STEM revolucije’. Kopka me i pitam se je li to ujedno znači da i Vlada Republike Hrvatske i tim gospodina Plenkovića postaju tako ekstenzijom Nenadu Bakiću?

I tako dakle, nakon što je ‘STEMrevolucija’ uz pomoć Štromara, Miletića, gospođe ministrice Divjak i HUP-a (i uz suglasnosti vlade?) promijenila naziv u ‘ProMikro’, čini se da i ukupna država polako postaje ekstenzijom Nenadu Bakiću. I pari mi se da će ciloj vladi poskočit digitalne kompetencije u zrak da im ni Ha(a)ški sud neće imat šansu nametnuti povijesnu reviziju Domovinskoga nam rata. 

Koji obasipa javnost svojim povijesno prijelomnim otkrićima, dok netko ne kaže da je vrijeme raspoznavanja i prepoznavanja završeno…

Evo i spikice o Singapuru. Pa kaže. 

Singapur je odličan i nenadmašan u matematici i znanosti, a sad nabavlja 100.000 pločica. Microsoft će im dati tri miliona dolara (3.000.000.000 $) za osposobljavanje.
Što vam to govori, pita nas uzbuđeno vođa, uz odobravanje ‘STEM/ProMikro’ revolucionara.

NEVJEROVATNO – I BEZ MICRO:BITA SINGAPURCI POSTALI NENADMAŠNI U MATEMATICI

Govori nam da će Singapur kupiti sto tisuća pločica i da će za edukatore za osposobljavanje za korištenje ‘Uputstva za upotrebu’ dotične pločice potrošiti trideset puta više od početne donacije HUP-a, pa eto zašto ne bismo i mi (Hrvatska vlada) slično „ulupali“ pare da svi imaju jednake šanse postati ono što ne žele nit’ mogu.
No govori nam i ono najvažnije. Da je i bez micro:bit pločica Singapur postao sjajan u matematici. Rekao bi vođa, „ono kad trolaš pa ti nađu (ili sam sebe zatrolaš)“.

– A sad zamislite, samo zamislite, gdje bismo bili da smo barem u tri (3) stvari kao Singapur, nastavlja i naglašeno zaključuje „regionski micro:bit vođa“.

A gdje bismo mi tek bili da nam ‘susjedi’ njegovih regionalnih partnera iz Beograda i Banja Luke nisu napravili 50 MLRD EUR-a ratne štete. Naravno da regionske ‘STEM revolucionare’ to ne zanima. (Tko nas bre zavadi. Oni već uvode micro:bit i u sukobe nisu ni bili „umešani.“ Vastaše sve napadoše!)

IRIM JE VEĆ U OSVIT 2018. DE FACTO UVEO RAČUNALSTVO I PROGRAMIRANJE U ŠKOLE

Regionalni vođa nam kaže da je pakiranjem 38.000 micro:bit pločica de facto uvedeno računalstvo i programiranje u osnovne škole … i da su promijenili sudbine mnogih naših mladih sugrađana koji će se baviti STEM zanimanjima, ili, uz dužno poštivanje ekstenzije – ‘ProMikro’ zanimanjima. I dodaje, ali i svih drugih koji (već) sada imaju puno bolju priliku postati ravnopravni građani 21. stoljeća. I da su sistemski utjecali na školstvo u cjelini!

Prodaja ‘ima da ide’ dalje jer ima puno poklonika. Pločica je ‘kul-uređaj’, rekle su i ankete. Tako primjerice i prikopametna Gina kaže: Puno ne razumijem ali svakako podržavam rad g. Nenada Bakića koji je uporan u djelovanju za naše mlade. Izdržite što dulje!” (kupujte)

Podržava li Vlada RH Bakića iz razumijevanja, ili ga podržava iz nerazumijevanja (kao Gina) ili iz specifične slabosti, pokazat će vrijeme.

Prijelomni povijesni trenutak. Pakiranjem 38.000 pločica svi (već) sada imaju puno bolju priliku postati ravnopravni građani 21. stoljeća, ma štogod da to značilo.

http://mreza.bug.hr/novih-38-tisuca-microbitova-za-ucenike/

Podijelit će se uskoro ako treba i novih XYZ.000 (kupljenih) pločica. Neka prodaja raste.

I “veliko iznenađenjeIRIM je zaista dobio nagradu u Šangaju.

Ali ne za prodaju, nego za doprinos globalnom digitalnom opismenjavanju (ili tako nešto), ma šta da to značilo.

A GDJE BI NAM TEK BIO KRAJ DA SE DOTIČNA PLOČICA MOŽE IZRAVNO PROGRAMIRATI

Bit prodaje i jest u tome da svi „moraju da imaju“ jednake šanse – a prodaja najveće.

Jadni Singapur prije 26 godina (tada još bez micro:bit pločica) nije imao jednake šanse biti poput genocidno napadnute Hrvatske (1991.).

Nije imao jednaku šansu da ga napadnu iz Srbije i da nakon dvadesetak godina “časni“ Haag presudi da oni jedini kao država „nisu bili umešani“ u sukobe.

„Nisu bili umešani“ u sukobe, ali su se zato prvi „umešali i kao država „sporazumeli“ sa našim STEM revolucionarima“ i IRIM-om i kupili micro:bit pločice.

Tko zna, možda i Singapurčeki jednom, kada se digitalno opismene pločicom – matematički precizno shvate da su u toj nejednakosti u odnosu na Hrvatsku (i BiH) imali i vrašku sreću.

Za razliku od Hrvatske (i BiH). Koje su ovi iz Srbije (prema Haškim presudama i „saopštenjima togoanaca u manitijama“ jedini „neumešani“ u sukobe), napadali i napadali, razarali i ubijali, a Hrvatsku i velikim dijelom s teritorija BiH.

A mantra se da nije važno što nam Hrvatsku i Hrvate i sve Dobre ljude ponovno razapeše, a Bosni i novu klopku postaviše. Kao fol okrenimo se budućnosti, jer najvažnije je „gde će da bude moje dijete 2031.“ i da bude digitalno opismenjeno, ma što god da to značilo.

No Bog voli Istinu. Dao nam je i dušu, razum i slobodnu volju i puni nas Ljubavlju čak i za to da se društveno opismenimo i borimo za istine u društvu, pa i o svim našim junacima. Izdržimo i podignimo glave. I postanimo napokon do kraja ponosno i nepokolebljivo – svoji na svome.

Kreirajmo vlastitu ‘pločicu’ za društveno opismenjavanje djece i mladeži.

 

Mate Smogovac/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “M. Smogovac: “Bakić uz pomoć viličara uvodi programiranje u Hrvatsku već u osvit 2018”

  1. IRIM iliti drugar Bakić, je u Šangaju dobio vjerojatno nagradu što je kupio smeće koje im je stajalo na lageru pa ga nisu imali kome uvaliti. Taj lešinar je poznat već po takvim “poslovima” iz šupljeg u prazno, na kojima se zaradjuju milijuni dolara. ta stvarčica nije za osnovnoškolce, na čemu će im raditi ta pločica? hoće li morati svako dijete od kuće donijeti svoj laptop ili tablet da bi moglo koristiti tu pločicu, jer ona sama za sebe je neupotrebljiva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)