Mladen Pavković: Linta je slika i prilika raznih pupovaca, pusića i štrbca

Vrijeme:3 min, 9 sec

 

 

Svako malo javi se srbijanski političar i politikant  Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba iz regiona, kako se predstavlja. Riječ je o ekstremnom ljevičaru, koji sipa mržnju prema svemu što hrvatski diše. Inače je Srbin iz Karlovca, koji je pobjegao u Srbiju, jer nije  želio  živjeti u „ustaškoj“ Hrvatskoj.

Linta je u Večernjim novostima (Beograd, 19.11.2017.) uz ostalo izjavio da „Hrvatska i Srbija neće biti prijateljske zemlje sve dok se Hrvatska ne suoči sa svojom zločinačkom prošlošću to jest, dok ne osudi genocid nad Srbima u NDH i proustašku Tuđmanovu politiku“.

Ako se za nekoga može reći da je politički glupan, provokator i bezveznjak, onda se to svakako može i treba odnositi na  ovog i ovakav Lintu, koji je slika i prilika pupovaca, teršelič, pusića, štrbca, stazića i sličnih.

Njega iznimno smeta što se „sasvim očekivano“ uzvikivao ustaški pozdrav „Za dom spremni“ tijekom „šetnje“ u Vukovaru uz nazočnost hrvatskog državnog vrha. Također je istaknuo da je „ustaštvo temelj hrvatske države“.

Linta se pravi lud ili ga je uhvatila sinkopa pa „ne razumije“ da je Srbija bila na čelu agresora koji su napali Hrvatsku, ne 1941. već 1991.! Ako se tko kome treba ispričati zbog genocida onda su to Srbi, koji su u svim izgubljenim ratovima ostavili iza sebe na desetine tisuća mrtvih, razorenih obiteljskih i gospodarskih, zdravstvenih i vjerskih objekata, koji su rušili čak i dječje vrtiće, koji su naposljetku pljačkali hrvatsko blago koje još do danas nisu vratili.

Hrvatska se imala pravo  braniti od agresije. Nije ratovala u Srbiji, niti je jedna granata tijekom Domovinskoga rata pala na Beograd. Godinama su držali u okupaciji Vukovar i Knin. Što su samo napravili iz vukovarske ratne bolnice? Da su Hrvati primjerice tijekom rata uništili samo jednu bolnicu u Srbiji to bi takvi ogavni četnici kakav je Linta svakodnevno prikazivali u medijima, dok na žalost Hrvatska radiotelevizija (HRT) te i druge strašne slike vukovarskog i inog razaranja tek “uzgred“ prikazuje „samo“ na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Nu, da se ne bi govorilo i pisalo o tim strašnim zločinima u Domovinskome ratu, Srbi su okrenuli igru na NDH, kao da smo se mi borili za tu državu, a ne za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Da je Tuđman ostao živ laž je i podvala da bi završio u Haagu. To su dječje priče Mesića, Manolića i sličnih, baš kao i podvale da je zločina bilo na jednoj i drugoj strani.

Srbi i dalje pjevaju i to sve glasnije: „Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate“. Za njih je normalno da rehabilitiraju četnike ala Drža Mihailović, a Hrvati ne bi smjeli  nositi ni  crne majice jer ih to podsjeća na – NDH!

A zna li Linta što djeca u srpskim školama  uče o suvremenoj povijesti na ovim prostorima? Ne, oni ne uče o agresiji na Hrvatsku, BiH, Sloveniju ili Kosovo, oni uče jedino o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH). To im je glavni i osnovni predmet iz povijesti. Njihovi učitelji i profesori moraju polaziti i tečajeve na tu temu. Čak ih šalju i u Izrael, ili pojedine njihove povjesničare dovode  u Beograd da ih uče o genocidu, a onda oni tumače da kakav je bio genocid nad Židovima takav je bio i genocid Hrvata nad Srbima!

Hrvatska bi trebala „prekinuti“ odnose sa Srbijom sve dok se ne riješi pitanje Domovinskog rata, odnosno tko je službeno bio agresor, a tko žrtva?

Osim toga, jeste li primijetili da Srbi sve više i više igraju na kartu „građanskog rata“, da se to nameće i u sve većem broj medija, ali i u tv emisijama ala „Nedjeljom u dva“, koju prema svemu sudeći „sponzorira“ Vlada Republike Srbije.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)