TERORISTIČKI NAPAD U NEW YORKU Kamionom ubio osam ljudi, deseci ozlijeđenih, policija: “Vikao je Allahu Ekber”

Vrijeme:1 min, 35 sec

 

 

Na konferenciji za medije policija je otkrila detalje o napadaču. Kažu da se radi o 29-godišnjem muškarcu, ali njegovo ime zasad neće otkrivati budući da je istraga u tijeku. Nakon napada muškarac je upucan u trbuh te se nalazi na liječenju.

 

U New Yorku došlo je do terorističkog napada u kojem je poginulo najmanje osam ljudi. Deseci su ozlijeđeni, javlja CNN. Napad se dogodio na Manhattanu.

Kako javlja CNN, počinitelj je vozio kamion “Home Depota”u pogrešnom pravcu po biciklističkoj stazi. Pregazio je nekoliko ljudi, a potom udario u drugo vozilo i izašao iz kamiona. U ruci je imao nešto što nalikuje pištolju, no je li riječ o pištolju ili nečem drugom još nije poznato javnosti. Policija ga je upucala i odvela da mu se pruži pomoć, prenosi Index.hr.

“Ovo je tragedija velike magnitude. Na mjestu tragedije našlo se nekoliko policajaca koji su spasili još više života”, rečeno je na konferenciji za medije nakon napada. “Ovo je kukavički akt terorizma”, dodano je. Na konferenciji za medije rečeno je i kako je prijetnja prestala budući da je počinitelj uhićen.

Detalji o napadu

Na konferenciji za medije policija je otkrila detalje o napadaču. Kažu da se radi o 29-godišnjem muškarcu, ali njegovo ime zasad neće otkrivati budući da je istraga u tijeku. Nakon napada muškarac je upucan u trbuh te se nalazi na liječenju. Policija je potvrdila i da je napadač, nakon što je izašao iz kamiona, vikao “Allahu Ekber” zbog čega su istražitelji zaključili da se radilo o terorističkom napadu.

Policija je također potvrdila da je napadač djelovao potpuno sam.

Predsjednik Donald Trump je također informiran o događajima koje prati, navela je glasnogovornica Bijele kuće.

Posljednji napad ovakve vrste dogodio se 22. svibnja kada se bivši vojnik u punoj brzini autom zaletio na pločnik Times Squarea, ubio jednu mladu ženu i ranio 22 osoba.

 

Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “TERORISTIČKI NAPAD U NEW YORKU Kamionom ubio osam ljudi, deseci ozlijeđenih, policija: “Vikao je Allahu Ekber”

  1. Ma nije amanetlijski terorizam nego samo loš vozač pa je Allaha zvao u pomoć.

    Eno i u Sarajevu u sredini kružnog toka stoji velika oglasna tabla s natpisom za vozaće – Maksimalno pola sata!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)