HNES : U slučaju uklanjanja HOS ploče donijet ćemo etičku osudu Plenkoviću za veleizdaju

Vrijeme:59 sec

 

Zabrinuti zbog najnovijih događanja oko vrijednosti Domovinskoga rata i hrvatske povijesti najavljujemo da će Hrvatsko nacionalno etičko sudište protiv onih koji se usude dirnuti u naše vrijednosti pokrenuti postupak za veleizdaju. Kao predsjednik Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta pozivam Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade i HDZ-a da ćemo u slučaju uklanjanja Spomen obilježja jedanaestorici hrvatskih branitelja (Mario Huis, Dino Simić, Zlatko Klasić, Ivan Bebić, Miroslav Martinovski, Miro Petrin, Davor Milaković, Slavko Jager, Željko Grgić, Željko Barić i Milan Špoljarević), poginulih u Jasenovcu u Domovinskog ratu, podići etičku optužnicu i donijeti etičku osudu za veleizdaju.

Podržavamo obraćanje hrvatskoj javnosti Koordinaciju udruga Veterana borbenih postrojbi zbornog područja Split, Koordinacija braniteljskih udruga splitsko-dalmatinske županije, Stradalničke udruge iz Domovinskog rata grada Splita i SDŽ, koje su uputili predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović predsjedniku Sabora RH Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću.

Apeliramo na braniteljske udruge i ministra branitelja Tomu Medveda da se zauzmu za zaštitu najvećih vrijednosti iz Domovinskog rata.

Republika Hrvatska svojim zakonima zaštitila je simbole ratnih zastava i znakovlja službenih postrojbi RH, pa su tako te vrijednosti dobile zakonsku podršku i legalnost.

 

Dr. Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta

Split, 31. kolovoza 2017.

17 thoughts on “HNES : U slučaju uklanjanja HOS ploče donijet ćemo etičku osudu Plenkoviću za veleizdaju

  1. Plenković ne bi smio popustiti ideološkoj i političkoj ucjeni Pupovca, njegovih četnika, komunista i antife,

    Ako Vukovar, kao simbol stradanja Hrvata u Domovinskom ratu, nije mogao dobiti specijalni status pri nasilnom štancanju ćiriličnih ploča onda poradi WWII nema izuzetka niti za Jasenovac kada je riječ o HOS-ovoj ploči.

    Ako je uklanjanje imena zločinca Tita s trga u Zagrebu moralo proći zakonsku proceduru, onda ni ploča HOS-a ne smije se ukloniti direktivom ideološko-političkog komesarijata. Neka se sačeka odluka komisije koja je utemljena poradi tog slučaja i svih drugih vezanih za isticanje simbola totalitarnih režima.

    Na drugoj strani, u ionako bremenitoj situaciji izhitreno huškati do nemira i sukoba – sada i međuhrvatskim domoljubnim sukobima – isto je kao gašenje požara s punom katom benzina, i za te požare ne će moći od odgovornosti pobjeći niti oni koji ih podmeću.

    Razbacivati se velikim i izhitrenim prijetnjama i osudama, osobito veleizdajom,nije samo erozija značenja same veleizdaje i nego i sudjelovanje u njoj. Plašim se kako bi zbog nesmotrenosti na toj listi veleizdajničkog srama, ako pođe po zlu, bezvezno i neobjektivno mogli završiti ne samo obtuženi već i tužitelji.

    Ne srljajmo kao guske u magli u unatarhrvatski sukob kojem se neprijatelji raduju i čine sve da do njega dođe.

    Ne bi bilo dobro ako bi sve ovo završilo kao pri čitanju knjiga o zdravlju kada se dogodi da netko umre zbog tiskarske greške ili pogrešnog čitanja.

    Zbog svega iznad navedenog neka svatko tri put mjeri riječi koje će izgovoriti, jer izgovorene riječi su poput prosute čaše vode – nikad svu prosutu vodu nije moguće vratiti u čašu.

    1. Dao sam priliku mnogima da se očituju .
      Pa sam dao i HNES-u jer vidim da mnogi nisu

      I svaki je komentar dobro došao
      Pozdravljam te Filipe ….

      1. prijatelju moj, koliko sam ja do sada vidjela, samo su tvoj i moj portal ovo objavili. ako griješim, ispravi me. i to govori dovoljno samo po sebi. što se plenkija tiče, za cijelil hdz bi bilo bolje da ga maknu i postave nekog hrvata na čelo stranke. inače će nakon plenkija biti u još goroj situaciji nego nakon sanadera

        1. Vrlo, vrlo znakovito!
          Potpuna kontrola medija!
          Bravo, Hrvatsko Nebo i Dragovoljac!

          1. nisi dao linkove na članke o hnes-u, nego na naslovne stranice. za hosovce znam, normalno da su oni objavili, za viktimologiju iskreno rečeno nisam gledala, za kamenjar ne mogu nigdje naći, možeš mi molim te dati direktni link na članak?al niti riječi na drugim domoljubnim portalima, a prije su se trgali za objaviti hnes. ne da je cenzura, nego opaka cenzura

          2. S kamenjarom sam najvjerojatnije nenamjerno zabrljao.

            Naime, u google sam na brzinu utipkao naslov ovog clanka, a onda su se pojavili iznad navedeni portali. Na tim portalima nisam dobio direkt link nego neke druge naslove ispod kojih sam uocio tekst naslovnice ove vijesti koje imaju hrv.nebo i dragovoljac.

            Nisam imao vremena detaljnije traziti i provjeravati.

            Kako sad vidim kod kamenjara je izgleda rijec o jednom starijem naslovu sa slicnom temom HNES-a.

            Pozzz

          1. Citiram:
            “Dao sam priliku mnogima da se očituju .
            Pa sam dao i HNES-u jer vidim da mnogi nisu…”
            To bi se moglo razumjeti da to činiš danas, a da sutra više ne ćeš.
            Zanimljivo je koliko tzv. domoljubnih portala ima cenzuru.

      2. Pozdrav i tebi prijatelju.

        Prenijeti relevantne vijesti i jest zadaća portala. To ti nitko normalan ne može staviti pod upitnik.

        Pozdravi Iliju uz želju za brzo i uspješno ozdravljenje.

        1. pozdrav iliji i od nas s dragovoljca , da što prije ozdravi i počne pisati, jako nedostaju njegovi članci

    2. Ovaj komentar nije dobar, jer uspoređujete neusporedivo.
      Ploče u Vukovaru postavljene su nezakonito, na temelju krivotvorenog popisa stanovništva.
      Ploča u Jasenovcu postavljena je sa svim dozvolama.
      Osim toga, službena povijest o logoru Jasenovac velika je PRIJEVARA.
      Prema tomu, dok se ne istraži istina o Jasenovcu, nema uporišta za nikakve zabrane, a pogotov ne za ploču koja sadrži legalni grb legalne postrojbe.

      1. Ne vidim razliku u poruci mojeg prethodnog upisa i ovog vašeg. Naveo sam na primjeru Vukovara nezakonito “nasilno štancanje ćiriličnih ploča”.

        Ako u Vukovar nije mjesto posebnog pijetete, a znamo stvarni broj ubijenih i obim stradanja Hrvata tijekom velikosrpske agresije, onda to pogotovu ne može biti ni Jasenovac na temelju očevidno politikantski napuhanog broja stradalih tijekom WWII.

        Ćirilične ploče postavljane su legaliziranim bezakonjem dok je HOS-ova ploča postavljena uz puno poštovanje zakona.

        Eto, nije vrat nego šija.

        Ionako, od vaše ili moje forme upisa je pun važnija je identična poruka sadržaja i to što se oko ove problematike slažemo.

        Što se tiče već utemeljenog “Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima” koje će donijeti mišljenje o izticanju totalitarističkih simbola iz njeg pod hitno moraju se izjuriti svi oni koji su zbog komunističke prošlosti u direktnom sukobu interesa i dokazani antihrvatski propagatori kao npr. Ivo Goldstein i Nenad Zakošek.

        Ugodan dan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)