Ž . Matić : Revolucija ili evolucija, ulica ili političke stranke i Sabor , Oni ili Mi ?

Vrijeme:1 min, 59 sec

 

 

Nalazimo se u EU gdje slobodno zajedničko tržište robe i rada uređuju odnose i stvari s vremenom, uz popratne negativne efekte fluktuacije radne snage, same po sebi dolaze na svoje mjesto, između ostalog u prosjeku povećavaju se i plaće.
A nama tko je kriv što smo iz socijalizma, braneći se usput od prave ratne agresije bili u tranziciji ka tržišnom gospodarstvu i demokratskom društvu, koja zbog ne urađene lustracije ide sporo, a nakon 27 godina demokracije krene i unazad kad se reformirani komunisti povampire i kad prvoborci komunizma pljuvanjem po svima pokušavaju sačuvati stečene ili još gore naslijeđene privilegije odnosno oteto, opljačkano, a sve pod krinkom borbe za demokraciju i društvo neprivilegiranih.
Oni su se spremili za ovaj neproglašeni rat, imaju logistiku izvana i iznutra, infiltrirali se u stranke, privatizirali gospodarstvo, uz poklič drž te lopova te selektivne porezne oproste nezamislivo opljačkali državu favorizirajući svoje , rasporedili snage po dubini, imaju saveznike, zauzeli institucije i medije, a protiv sebe imaju blagi narod i još blažu državu.

Situacija je ozbiljnija nego izgleda, jer su koristeći isključivo sredstva specijalnog rata na domak ostvarenja većine ciljeva koji se obično postižu klasičnim ratom , okupacijom ili revolucijom !!!

Rat se ne primijeti, ali rezultati su tu!

S obzirom na situaciju na bojišnici i ostvarene rezultate, protivnik bi ovako već reformiranom državom u bliskoj budućnosti mogao koristeći njene institucije pojačati agresivno i represivno djelovanje, koje će rezultirati pojačanim izbjegličkim valom odnosno emigracijom.

Zato se već sada institucionalno teško može suprotstaviti, a uskoro nikako.

Vrijeme je za klasično konvencionalni pristup izvaninstitucionalne borbe i ISTINU, na koju specijalni rat nije otporan, koja se mora izreći na ulici, trgovima, sportskim dvoranama, stadionima , crkvama, jer su mediji okupirani ….

Tko će biti organizator kad su pravi akteri demokratske promjene društva političke stranke sustavno uništene negativnom selekcijom i klijentelizmom, a domoljubni NVO sektor uključno veteranske udruge i navijačke skupine čak, rascjepkan i posvadjan?

Jedina organizirana snaga, koja je zato prva bila predmet napada je Crkva, koja se do sada slabo iskazala, jer je potkupljena novcem nagrizena materijalizmom autistički zatvorena u sebe svedena samo na kler.

Druga snaga čiji potencijal nije nikad iskorišten je HAZU i Matica Hrvatska, unutar kojih bi trebalo tražiti nove domoljubne lidere ili će ih na žalost iznjedriti tek budući ulični aktivizam ili je ipak u strankama i Saboru  još uvijek moguća, u ovoj državi žurna stvarna revolucionarna demokratska promjena ?

 

Željko Matić /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)