I Botica : Prerušeni “liberali” i komunistički metanarativ

Vrijeme:2 min, 48 sec

 

 Sramoćenje Hrvata potiču unutrašnji i vanjski činioci. Unutrašnji su činioci raznoliki. Postkomunisti prerušeni u lažne liberale i socijalne demokrate samodopadno predstavljaju sebe kao svjetlo, a sve konzervativno kao mrak. U tim okvirima u najnovije je vrijeme izmišljena ustašizacija Hrvatske, što propagiraju razne lijeve udruge civilnoga društva, mnogi književnici, filmski i kazališni redatelji te lijeva sredstva javnoga priopćavanja. U tome je aktivno i vodstvo Srba u Hrvatskoj, čiji čelnik tako nastoji očuvati srpsku etnokorupciju, odnosno privilegiranost iz prošlih vremena. Za situaciju u Hrvatskoj kaže:

-Evo sljedbenika poražene ustaške ideologije i promotora te politike u današnjoj Hrvatskoj, širitelja govora mržnje, pozivatelja na nasilje i negatora antifašističkih vrijednosti.

A o današnjem buđenju velikosrpstva u Hrvatskoj, rehabilitaciji četništva u Srbiji te odgovornosti hrvatskih Srba za agresiju na Hrvatsku – ni riječi!

Zašto se u Hrvatskoj hrvatstvo tumači i doživljava negativno? U tomu osobito prednjače mnogi kojima ne smetaju francuski, engleski, američki nacionalizmi.

Riječ je o sluganskom, malograđanskom mentalitetu nastalu pod stranim vlastima koje su stoljećima vladale Hrvatskom, bez obzira upravljale one Hrvatskom iz Beča, Budimpešte ili Beograda. Tu su korijeni postojanja naših brojnih apatrida: mađarona, talijanaša i autonomaša, srbofila i jugofila. Nasuprot njima, oni što su zagovarali hrvatsku nacionalnu samosvijest bili su izloženi političkim progonima, uhićenjima i društvenom marginaliziranju. Tek velike povijesne nevolje, kakva je bila i srbočetnička agresija na Hrvatsku, budile su hrvatsku nacionalnu samosvijest, koja je bila temelj hrvatske pobjede u Domovinskom ratu. Nakon te veličanstvene pobjede, jer nije provedena lustracija, novo-stari hrvatski apatridi opet pokušavaju naći nove gospodare u novim centrima moći, u Bruxellesu, Londonu, Washingtonu.

Svi oni koji danas u hrvatskoj državi usuđuju dovesti u pitanje komunistički metanarativ, koji je radom podobnih i angažiranih društveno-političkih radnika odnosno „poštene inteligencije“ dobio i (kvazi)znanstveni oblik, riskiraju optužbu za „revizionizam“ ili čak „fašizam“. Takvo ekspresno etiketiranje, ušutkavanje i „discipliniranje“ povjesničara jasno pokazuju totalitarnu staljinističku ili titoističku narav hrvatskih „antifašista“. Istovremeno, pokazuju i dozu nesnalaženja u suočavanju s realnošću demokratskoga društva u kojem je razbijen monopol „poštene inteligencije“ na tumačenje prošlosti. Po njima bi se u i današnjoj Hrvatskoj povijesna znanost trebala pisati po direktivi partijskih foruma kako je to priličilo vremenima titoizma, a ne putem slobode povjesničarskog istraživanja. Stoga „revizionizam“ kako ga oni tumače nije nikakvo strašilo, nego je spasonosni lijek za duhovno ozdravljenje cjelokupnog društva nakon njegova izlaska iz terora jednoumlja. U našem slučaju revizija prošlosti nije ništa drugo nego oslobađanje iz mreža totalitarnih laži u kojima se koprca današnja hrvatska zbilja. A govoriti tek ovlaš o temi gospodarstva koju je takav uspostavljeni režim propagirao i provodio kao o ‘socijalističkoj zlatnoj eri’ je u najmanju ruku licemjerstvo bez presadana.

Ta i takva ‘industrijalizirana’ država kao i njeni ekonomski model je bankrotirao 1983. godine!

Osim laži i opsjena kojima se služio, uvelike je takav režim sprovodio i brutalnu stranu svoje dominacije. Koristeči se državnim terorizmom takva tvorevina je bila u vrhu komunističkog svijeta po broju i stupnju brutalnosti.Jugoslavenska politička policija, po nalogu najviših partijskih i državnih vlasti, ubila je 73 hrvatska politička emigranta diljem svijeta. Samo 6 ih je ubijeno do 1966. i smjene A.Rankovića, 48 ih je ubijeno od 1966. do 1980, a devetnaest nakon smrti J.B.Tita, tijekom posljednjeg desetljeća komunističke vlasti.

Jugoslavija je tijekom sedamdestih i osamdesetih godina prošlog stoljeća bila jedna od najrepresivnijih komunističkih diktatura u Europi.A pragmatični Zapad im je tepao i nazivao te monstrume “liberalnim” i “demokratskim”!?

  Ivan Botica /Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)