Bernardić : Bandić i HDZ danas su pustili ekstremnu desnicu u srce Zagreba, gazi se simbol antifašizma

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

 

Nakon što je u Staroj gradskoj vijećnici konstituirana zagrebačka Gradska skupština, na Facebooku se oglasio SDP-ov predsjednik Davor Bernardić.

“Milan Bandić i HDZ danas su pustili ekstremnu desnicu u srce Zagreba. Gazi se simbol antifašizma i želi se promijeniti Zagreb, želi se promijeniti idejni smjer grada. Ovaj će dan biti upisan u povijesti grada CRNIM SLOVIMA”, poručio je na svojem Facebooku Bernardić.

Ranije danas napokon je u Staroj gradskoj vijećnici konstituirana zagrebačka Gradska skupština te je za njezinog predsjednika s 26 glasova za, 20 protiv i pet suzdržanih, izabran Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, koji je Skupštinom predsjedao i u prošlom sazivu.

Netom nakon što je konstituirana zagrebačka Gradska skupština, novinarima se obratila Bruna Esih, a upitana što točno piše u sporazumu kojeg je njezina stranka potpisala sa strankon Milana Bandića, Esih je kazala da su se u njemu našle zajedničke programske točke.

Upitan je je li koalicija s Milanom Bandićem politička trgovina zbog promjene imena Trga maršala Tita, novi – stari predsjednik Skupštine Mikulić odvratio je: “HDZ ne trguje. Mi smo dvaput išli s tom inicijativom, nije prošlo. Sad su se stvorili uvjeti, prema tome, mi ćemo podržati promjenu naziva najljepšeg trga u Trg Republike Hrvatske”.

Podršku izglasavanju Mikulića nije, između ostalih gradskih zastupnika, dao ni tajnik SDP-a Zvane Brumnić, koji je rekao da ne može glasati za Mikulića jer je u prošlom skupštinskom sazivu upoznao njegov rad te da je žalosno kad politika postane trgovina.

“Riječ je o verbalnom egzibicionizmu i političkoj demagogiji. Baš obrnuto. Jasno smo istaknuli ključni preduvjet da bismo razgovarali. To je nama važno političko i svjetonazorsko pitanje. Da smo trgovci, nagodili bismo se i zatajili bi važnu točku programa i svoje birače. Mi to nismo učinili. U svakom trenutku je bilo alternativne mogućnosti, kao što je neka alternativna većina i oni koji su sada nezadovoljni imali su prigodu temeljem vrijednosti koje su zastupali, ako su smatrali da je Trg maršala Tita zadnja točka obrane, mogli su ući u većinu i onemogućiti onu odluku koju će, uvjeren sam, donijeti Skupština”, rekao je Hasanbegović.

 

Hrvatska danas/ https://hrvatska-danas.com/Hrvatsko nebo

One thought on “Bernardić : Bandić i HDZ danas su pustili ekstremnu desnicu u srce Zagreba, gazi se simbol antifašizma

  1. ON BI BIO NAJSRETNIJI KADA BI TRG KOJI SE SADA ZOVE PO SLOVENSKOM KOPILETU I HRVATSKOM KRVOZDERU BIO PREIMENOVAN u TRG: MARSA, ENGELSA i LENJINA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)