ISPH : „Okupit ćemo najbolje umove u Hrvatskoj i svijetu…”

Vrijeme:1 min, 50 sec

 

ZAGREB, 15. svibnja, 2017. Tomislav Karamarko, bivši prvi potpredsjednik Vlade najavio je danas osnivanje Hrvatskog instituta za sigurnost i prosperitet, usmjeren na budućnost Hrvatske.

Institut će pružiti prvu platformu takve vrste hrvatskim i međunarodnim stručnjacima kako bi svojim idejama razvoja javne politike odgovorili na novi val izazova s kojima će se Hrvatska suočava. Programsko planiranje Instituta bit će usmjereno na regionalna sigurnosna pitanja, promicanje ulaganja i gospodarski razvoj, te trajnu reformu politike.

„Okupit ćemo najbolje umove u Hrvatskoj i svijetu kako bi se uhvatili u koštac s kompleksnim pitanjima i predložili stvarna rješenja od ključne važnosti za budućnost Hrvatske” rekao je Karamarko, koji će biti osnivač  i budući predsjednik Instituta. „Hrvatski će institut za sigurnost i prosperitet imati jasno usmjerenje – stvaranje prilika svakog građanina i građanku, neovisno živi li u selu ili gradu. Namjera nam pomoći u stvaranju više mogućnosti za sve građane i građanke Hrvatske, bili oni mlađi ili stariji.“

Dva su stupa Instituta, kako i samo ime otkriva, nacionalna sigurnost i gospodarski napredak. Sigurnosna inicijativa Hrvatskog instituta pomoći će u promicanju i potpori miru i stabilnosti u regiji. Institut će se također zalagati snažne i bliske odnose Hrvatske s Sjedinjenim Američkim Državama i s Europskom unijom, te iznaći nove načine daljnje izgradnje ovih ključnih partnerstava. Svoj rad Institut će usmjeriti na nacionalna pitanja – od ruralnog razvoja i poljoprivrede do ulaganja u visoku tehnologiju, obrazovanje i stvaranje radnih mjesta.

Razgovori Karamarka s Hrvatima iz svih sfera života tijekom protekle godine, kao i sastanci s vladinim dužnosnicima, poslovnim liderima, stručnjacima za javne politike u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenoj Kraljevini, Izraelu i diljem Europe potaknuli su ga na ovu inicijativu. Hrvatski institut za sigurnost i prosperitet teži biti mjesto okupljanja ljudi i ideja, dijeljenja drugdje stečenih uspješnih iskustava koja se mogu primijeniti u Hrvatskoj, s ciljem poboljšanja života građana i građanki danas i života budućih generacija.

„Republika Hrvatska je daleko došla u proteklih 25 godina i hrvatski je narod glavni junak ove priče – dao je silne žrtve, prilagodio se novom svijetu, te odabrao konstruktivni put ka budućnosti“, kazao je Karamarko. „ Sada moramo biti neumorni u našoj usredotočenosti na izgradnju snažnijeg, bogatijeg društva koji tijekom sljedećih 25 godina može uspjeti“.

 

ISPH/http://isph.hr//Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)