Daran Bašić : Karamarko, a ne Plenković

Vrijeme:3 min, 0 sec

 

Oni koji su glasovali za Tomislava Karamarka na unutarstranačkim izborima samo malo iza toga dovode nam briselskog ćatu i poslušnika (on nije za mene ništa drugo ne znam što je za vas )

Briselski poslušnik razvaljuje Domoljubnu koaliciju i izlazi na izbore eto “samostalno.”

Sada idemo kronološkim redom

Karamarko kao predsjednik HDZ-a predstavlja Kolindu Grabar Kitarović kao kandidata i daje joj potporu .I ona pobjeđuje Josipovića.Tijesno ali pobjeđuje. A  to su izgleda svi zaboravili, da  bez potpore Karamarka  Kolinda nikada ne bi postala predsjednicom i možda bi nam još uvijek prvi čovjek države bio Ivo Yusipović.

Karamarko i povrh svega što su protiv njega bili i lijevi ali i desni,  svi elektronički i tiskani mediji a poglavito HRT ipak čak i uz krađu APIS-a uspijeva uzeti 59 mandata i tako spriječiti povratak Milanovića na vlast…..

I formira vlast zajedno sa MOST-om a činjenica je da je odbio tu koaliciju da bi Božo Petrov išao u koaliciju sa Zoranom Milanovićem to je 100 % jer on nije jednom promijenio ploču …

Karamarko se čak tada i odrekao funkcije predsjednika Vlade na čemu je insistirao Petrov.

Ali i u takovoj vladi već se osjete promjene. U Ministarstvo kulture dovodi Hasanbegovića, smanjuje izdatke za NVO,  ruši Radmana s HRT i dovodi Sinišu Kovačića pa se i na HRT osjećaju druge promjene – Siniša Kovačić otvara problem ogromnih štetnih ugovora po HRT.  Thompson je na HRT poslije dugo godina promjene u uređivačkoj politici.

No naravno Božo Petrov svuda podmeće klipove pod tu koaliciju i navodno optužuje Tomislava Karamarka za sukob interesa .

Znamo kako je to prošlo nakon pada vlade isti Plenković pa i Krstičević su već protiv Tomislava Karamarka i idu otvoreno u njegovo rušenje s mjesta predsjednika. No ne samo oni, još poneki ne daju nikakovu šansu Karamarku da presloži Vladu držeći eto sve to njegovim neuspjehom.

Oni koji su glasovali za Tomislava Karamarka na unutarstranačkim izborima samo malo iza toga dovode nam briselskog ćatu i poslušnika (on nije za mene ništa drugo ne znam što je za vas )

Briselski poslušnik razvaljuje Domoljubnu koaliciju i izlazi na izbore eto “samostalno.”

A na tim izborima kada se sve okrenulo pa su se i mnogi mediji okrenuli na stranu Plenkovića uspijeva osvojiti samo jedan mandat više od Domoljubne koalicije .Jedan mandat više se slavi kao velika pobjeda Plenkovića .Kao da ih je sve pomeo.Sve ih pomeo a nije mogao sam formirati vlast,  no formira vlast sa “prorodnim saveznikom” Mostom.

Ali je Plenković sa sobom doveo i Dalićku , Obuljenku, Prgometa, Kujundžića… Šeks ponovno postaje biran faktor,  Božinović Plenkovićeva desna ruka, Siniša Kovačić potjeran, polako se sve ono dobro što je Karamarko stigao uraditi u onom kratkom vremenu briše i vraća se na staro, na oduševljenje četnika koje je Plenković razmjestio po ministarstvima i bitnim hrvatskim poduzećima.

Sada je pala i ova Vlada ali se bez ikakvog srama traži potpora za njeno preslagivanje, ili za nove izbore.

I ja se pitam, što je to Plenkovićeva vlada uradila da bi ponovno zaslužila moj glas?

Da je Tomislav Karamarko ostao na čelu HDZ-a mnogi iz razočarane desnice na izborima 2016. dali bi glas Tomislavu Karamarku na ponovljenim izborima .Bilo bi mandata mnogo više, pa možda i ne bi bilo potrebe za tim da Most  ponovno ucjenjuje, koči svaki pomak i po drugi put ruši vladu.

Ali Plenkoviću ti ljudi sigurno neće dati glas.

HDZ je počinio veliku pogrešku što se odrekao jedinog predsjednika koji im je vrijedio nakon pok. Tuđmana, te na njegovo mjesto doveo nekog kome nikada neće ni Hrvatska, ni Hrvati ni sam HDZ biti na prvom mjestu.

 

 Daran Bašić/Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)