Ivan Botica : Iz drugog kuta

Vrijeme:1 min, 55 sec

Bilo tko da je u gostima Republike Hrvatske i ima u svom rasporedu radnih aktivnosti i zakazana predavanja odnosno javne tribine,pod povećalom je i udarom lijeve bulumente i intelektualaca lijeve orijentacije. Tako i gostovanje dr.Judith Reisman nije moglo proći bez naknadne “pametne opservacije” prof.Nenada Zakošeka.

U svom stilu a naravno prije svakog pojašnjenja prof.Zakošek, kao nekakvo nepisano pravilo osporava legitimitet i znanstvenu stručnost gošće RH. Tema gošće je bila indoktrinacija mladih i pogubno djelovanje na njihovo oblikovanje u ljudskom i emocionalnom razvoju. A koja je temelje svoje opservacije našla u medijskom prikazivanju mladih u magazinima Playboy, Penthouse i Hustler. I dodala je kako konzumacija pornografskih sadržaja može izazvati kod mladih i određene fiziološke reakcije kao i ovisnost.

Kao reakciju i osvrt na njeno predavanje prof.Zakošek reče:

“Ako je netko indoktrirao mlade onda je to Katolička crkva!!?” Doista smatram, nastavlja prof.Zakošek, da je Crkva nakon 1990. bila u poziciji da propagira svoju moralnu doktrinu i stavove o seksualnom moralu. Ako danas imamo mlade nasilinike koji na homofobnim skupovima viču ´Ubij,ubij,pedera´, onda se svi akteri socijalizacije uključujući i Crkvu, trebaju zapitati gdje se je pogriješilo?”

Eto tako zbori “vrli” profesor Zakošek koji preskače i prešučuje bitnu stvar i činjenice da dr.Judith Reisman nije vikala ´Ubij,ubij, pedera´. Gospođa Reisman nije čak ni katolkinja niti je govorila na skupu o homoseksualizmu.

Ono što je simptomatično u ovom referiranju proferora je njegova izjava:

“Judith Reisman nije priznata znanstvenica iako ima i objavljene znanstvene radove. Velika većina njenih radova je publikacijskog i propagadnog karaktera i zagovaraju određene svjetonazorske i političke stavove. I to bi bilo legitimno, da neki njeni stavovi ne impliciraju diskriminaciju homoseksualnih osoba. Ne znam kako je a zaštitom ljudskih prava u SAD-u, ali u Hrvatskoj i Ustav zabranjuje diskriminaciju po spolnoj orijentaciji”.

Iz ovog osvrta prof. Nenada Zakošeka može se izvesti zaključak da on u maniri najrigidnijih ideologa marksizma i lenjinizma opasno i vješto izvodi svoje viđenje “diktata relativizma”. Gdje nastoji suzbiti i onemogućiti spolni identitet, jer dženderisti-pederisti gledaju na spol kao “društveni konstrukt i osnovu diskriminacije i neravnopravnosti”.

Po njima bi svijet bio oaza sreće ako se ljude uvjeri da nisu ni muško ni žensko!! Mi bi dodali, svijet bez stavova i misli prof.Zakošeka sigurno ne bi puno izgubio.

 

Ivan Botica /Hrvatsko nebo 

2 thoughts on “Ivan Botica : Iz drugog kuta

  1. Ispricavam se zbog nepoznavanja znanstvenog opusa gospodina Zakošeka, ali po čemi je doticni “priznati znanstvenik”? Sve što sam do sad vidio upućuje na komesara iz šume.

    1. Pa nije nitko ni napisao da je priznati samo sarkastično da je “vrli ” a eto ja sam u slaganju kolumne propust napravio pa nisam stavio “vrli ” .Sada to ispravimo. Ma on ti je i u uzdruzi Protagora opskurnoj “filozofskoj” grupi itd itd …..U “dobrom ” društvu sa Tomićem i takovim likovima …..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)