Ivan Botica : Iz drugog kuta

2

Bilo tko da je u gostima Republike Hrvatske i ima u svom rasporedu radnih aktivnosti i zakazana predavanja odnosno javne tribine,pod povećalom je i udarom lijeve bulumente i intelektualaca lijeve orijentacije. Tako i gostovanje dr.Judith Reisman nije moglo proći bez naknadne “pametne opservacije” prof.Nenada Zakošeka.

U svom stilu a naravno prije svakog pojašnjenja prof.Zakošek, kao nekakvo nepisano pravilo osporava legitimitet i znanstvenu stručnost gošće RH. Tema gošće je bila indoktrinacija mladih i pogubno djelovanje na njihovo oblikovanje u ljudskom i emocionalnom razvoju. A koja je temelje svoje opservacije našla u medijskom prikazivanju mladih u magazinima Playboy, Penthouse i Hustler. I dodala je kako konzumacija pornografskih sadržaja može izazvati kod mladih i određene fiziološke reakcije kao i ovisnost.

Kao reakciju i osvrt na njeno predavanje prof.Zakošek reče:

“Ako je netko indoktrirao mlade onda je to Katolička crkva!!?” Doista smatram, nastavlja prof.Zakošek, da je Crkva nakon 1990. bila u poziciji da propagira svoju moralnu doktrinu i stavove o seksualnom moralu. Ako danas imamo mlade nasilinike koji na homofobnim skupovima viču ´Ubij,ubij,pedera´, onda se svi akteri socijalizacije uključujući i Crkvu, trebaju zapitati gdje se je pogriješilo?”

Eto tako zbori “vrli” profesor Zakošek koji preskače i prešučuje bitnu stvar i činjenice da dr.Judith Reisman nije vikala ´Ubij,ubij, pedera´. Gospođa Reisman nije čak ni katolkinja niti je govorila na skupu o homoseksualizmu.

Ono što je simptomatično u ovom referiranju proferora je njegova izjava:

“Judith Reisman nije priznata znanstvenica iako ima i objavljene znanstvene radove. Velika većina njenih radova je publikacijskog i propagadnog karaktera i zagovaraju određene svjetonazorske i političke stavove. I to bi bilo legitimno, da neki njeni stavovi ne impliciraju diskriminaciju homoseksualnih osoba. Ne znam kako je a zaštitom ljudskih prava u SAD-u, ali u Hrvatskoj i Ustav zabranjuje diskriminaciju po spolnoj orijentaciji”.

Iz ovog osvrta prof. Nenada Zakošeka može se izvesti zaključak da on u maniri najrigidnijih ideologa marksizma i lenjinizma opasno i vješto izvodi svoje viđenje “diktata relativizma”. Gdje nastoji suzbiti i onemogućiti spolni identitet, jer dženderisti-pederisti gledaju na spol kao “društveni konstrukt i osnovu diskriminacije i neravnopravnosti”.

Po njima bi svijet bio oaza sreće ako se ljude uvjeri da nisu ni muško ni žensko!! Mi bi dodali, svijet bez stavova i misli prof.Zakošeka sigurno ne bi puno izgubio.

 

Ivan Botica /Hrvatsko nebo 

Facebook komentari

komentara