Petrov : Andrej Plenković nema 76 glasova

Vrijeme:2 min, 1 sec

 

Božo Petrov, još uvijek aktualni šef Sabora, danas je u Splitu komentirao krizu vlasti i otpuštanje tri Mostova ministra koji nisu dali povjerenje HDZ-ovom ministru Zdravku Mariću. Petrov je još jednom otvoreno napao premijera Plenkovića, prenosi Jutarnji list.

Ja sam razgovarao s Marićem dan prije, a obzirom na sve informacije koje smo imali, mislim da sve ono što on govori sebi u obrani ne stoji. Ako i maknemo sve argumente, to da se taj gospodin mora izuzeti iz svih važnih odluka zbog Agrokora, to znači da imamo paralizirano ministarstvo financija. Nema drugog izlaska nego da ministar financija da otkaz – rekao je Petrov.

Smatra da Andrej Plenković u ovom trenutku nema 76 glasova.

Ako nemate mogućnost reći svoje mišljenje, to nije mišljenje Vlade nego Andreja Plenkovića. On je kaoLuj XIVkoji je rekao “Država to sam ja”, a to nije demokracija. Ako Plenković nije lagao hrvatskim građanima to neka dokaže u Saboru. U ovom trenutku Andrej Plenković nema 76 glasova što znači da obmanjuje hrvatsku javnost i da nema Vladu. On je drugi put srušio Vladu i on mora javnosti objasniti zašto je to napravio. A sada imate situaciju s Agrokorom, i kada dva ministra traže odgovornost zbog nastale situacije te su zbog toga smijenjeni, isti dan kada se treba napraviti revizija izvješća iz Agrokora, tada su ta dva ministra smijenjena – ističe Petrov.

Tvrdi da su iz prošle Vlade otišli zbog INA-Mola, a iz ove zbog Agrokora.

 – Za Hrvatsku bi bilo najbolje da ih ne bude, ali Andrej Plenković mora dokazati da ima potporu 76 zastupnika u Saboru. Sve ovo ostalo što se događa, trgovina u hrvatskom Saboru to je politička korupcija. Da se tijekom 20 godina zastupnici nisu pokušavali onako kupiti, mi ne bismo danas imali situaciju s Agrokorom. Ako već imaju hrabrosti i žele prevariti birače, neka pokažu većinu. Ako ne, idemo na izbore. Nama ništa ne znači jesmo li u oporbi ili Vladi, nama je svejedno. Iz prošle Vlade smo otišli zbog INA-Mola, iz ove zbog Agrokora. Mi nećemo pristati na ucjene, nećemo pristati na metode iz mafijaške organizacije. Nas nitko ne može kupiti – poručuje Petrov.

Ne isključuje ni suradnju sa SDP-om.

Hoćemo, ako možemo čestiti i pošteno. Bez toga Most ne ide ni s kim. Suradnja je moguća s kvalitetnim ljudima pa ako se tako pokaže SDP onda može – zaključio je Petrov i otišao.

 

M.M./Hr Svijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

 

9 thoughts on “Petrov : Andrej Plenković nema 76 glasova

      1. Pa do sada su optuživali Tomislava Karanarka da je srušio Vladu a sada su evo otišli poradi INE MOLA

        “Iz prošle Vlade smo otišli zbog INA-Mola, iz ove zbog Agrokora. Mi nećemo pristati na ucjene, nećemo pristati na metode iz mafijaške organizacije. Nas nitko ne može kupiti – poručuje Petrov.”

        1. Nisu se još dogovorili zbog čega su otišli… čekaj nek konklavu kakvu organiziraju, pa sijelo, pa skup mudraca, pa potpišu svi sa svojim mišljenjem, majketi, pomalo, diš žurit; ta ne će država uteć…možda samo vlast 😀

          1. Svi rade za Plašikraciju!
            Nisu svi maniti. Ovi ćuprijaši su najmanitiji!

  1. Da nije Agrokora,Božo i njegova sljedba bi svakako našli razlog da ponovo krenu uzvodno.Trajat će to toliko dugo dok se ne potope u svom diletantizmu od Robin Hoodovske politike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)