ZORICA VUKOVIĆ : KUKAVIČJE JAJE

Vrijeme:2 min, 33 sec

 

Nije lako Andreju Plenkoviću. No, vjerojatno je znao što ga čeka. Jer Hrvatska nije riješila mnoge probleme, a za njihovo rješavanje potrebno je biti domoljub, znalac u svom području, ali i vjernik što uključuje sve moralne kvalitete i vjeru i pouzdanje u Boga.

 

„Ako Gospodin kuću ne gradi, uzalud se muče graditelji…“ Ps 127,1

 

Predsjednik Vlade je u utorak, 11. travnja  o.g. bio u Osijeku. Imali su važan sastanak o položaju i razvoju Slavonije, nakon što su kako-tako počeli rješavati slučaj Agrokor.

 

Tom prilikom je, odgovarajući na novinarska pitanja,  odgovorio  kako na lokalnim izborima očekuje punu potporu, maksimalnu lojalnost, kvalitetan angažman i potporu HDZ-ovim kandidatima u svim županijama, gradovima i općinama. Istakao je kako su „vrata otvorena“ onome tko misli podržavati nekoga tko je van HDZ-a.

 

E, sad, na koga je mislio? Recimo da je „mislio“ na Martinu Dalić. Osoba je to koja je na parlamentarnim izborima „na listi HDZ-a dobila 0 glasova.“  Naime nije ni bila na listi, a novčano je pomagala  „pametnu stranku“, sasvim drugih stavova od HDZ-a.

 

Prilikom predstavljanja tzv. Lex Agrokor, ona je pokazala malo čudno ponašanje. Moglo se samo  pretpostaviti  o čemu je tu riječ.

 

Ali slično se ponašanje dogodilo i u utorak 11. travnja, kada ju je u razgovoru s Josipom Zaherom, jednim od bivših Todorićevih direktora, snimila kamera Nove TV. Na Zaherovo pitanje  je li sve riješeno, ministrica Dalić je odgovorila, uz smijeh (inače je vrlo ozbiljna): „Je  mo´š misliti. Sad se uzdamo u svetog Antu.“ Na kojega je Antu mislila?

 

Dalić je, nedavno, bila na predstavljanju programa Sandre Švaljek za zagrebačku gradonačelnicu. Navodno joj je pisala gospodarski program. Čak se i slikala sa Sandrinim timom. Radi li se o lojalnosti ili o nečemu sasvim nedostupnom običnim smrtnicima? Ne želim nagađati.

 

 

Na društvenim mrežama Borka Bubalo komentira:

 

Sandra je predstavila i svoj kulturni program. Tko joj je u tome pomagao? Velimir Bujanec  u „Bujici“ kaže da je to bila Nina Obuljen.

 

 

No, ona  je isto na HDZ-ovoj listi dobio „0 glasova“ pa „depolitizira“ kulturu uvodeći sve same „kompetentne“ i „nepolitizirane“ stručnjake.

 

Tako je v.d. ravnatelj HAVC-a o braniteljici Zorici Gregurić u svom intervju-u „Globusu“ rekao: „Meni je način razmišljanja Zorice Gregurić uvijek stran: vrištanje, prekidanje drugih dok govore-to meni izaziva nelagodu.“

 

 

Bio je u kinu „Europa“ prilikom predstavljanja podrške HAVC-u pod nazivom „Puk`o nam je film.“ To je prokomentirao: Bilo je strašno slušati kada iz publike krene arlaukanje. To me podsjetilo na vremena o kojima sam pisao svoju prvu knjigu (Kinematografija u NDH). To se tada tako radilo.“A on to zna iz prve ruke.

 

Sada se kandidirao za ravnatelja HAVc-a. Hoće li postati novi ravnatelj?

 

Ivan je to prokomentirao na facebooku:


„Svijet počiva na četiri stvari – učenosti mudraca, pravednosti vladara, molitvi pravednika i junaštvu hrabrih“,
natpis je na srednjovjekovnim portalima  Sveučilišta u Cordobi, Granadi, Toledu i Sevilli.

Što nama Hrvatima od ovog nedostaje?

 

Zorica Vuković/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)