D. Bašić : Vlada Andreja Plenkovića spremno osudila “POJAVU “

Vrijeme:6 min, 42 sec

 

PROTIV EKSTREMIZMA

Vlada oštro osudila plakate i postrojavanje A-HSP-a: ‘Promoviraju ustaštvo i potiču strah’

‘Vlada Republike Hrvatske odlučno se protivi svim pojavnim oblicima govora mržnje, netolerancije i diskriminacije’

Vlada oštro osudila plakate i postrojavanje A-HSP-a: 'Promoviraju ustaštvo i potiču strah'

A-HSP

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U povodu uvredljivih i sramotnih plakata, koji su se jučer pojavili na Trpinjskoj cesti u Vukovaru, Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje svaki ekstremizam i akt provokacijskog karaktera protiv srpske manjine koji ne doprinosi zajedništvu i stabilnosti te zaštiti ljudskih prava svih građana Republike Hrvatske – stoji u priopćenju Vlade.

Također, oštro je osudila i današnje postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu jer se, promoviranjem ustaštva i nacizma, napadaju temeljne vrijednosti ustavnog poretka RH.


 – Cilj organizatora i sudionika spomenutih akcija sračunat je i usmjeren na poticanje straha i netolerancije u društvu i u suprotnosti je s ciljevima Vlade Republike Hrvatske u postizanju pravne sigurnosti, političke stabilnosti i gospodarskog rasta i napretka hrvatskih ljudi.

Vlada Republike Hrvatske odlučno se protivi svim pojavnim oblicima govora mržnje, netolerancije i diskriminacije od strane pojedinaca i skupina koje se ne mire s postojanjem i razvitkom moderne, demokratske i prosperitetne hrvatske države, te u tom smislu djeluju državne institucije.

Miletić: To je čista nacistička parada

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u nedjelju je osudio, kako je naveo, “marš crnokošuljaša u organizaciji Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP) i njihovo postrojavanje na središnjem trgu u Zagrebu”, ocjenivši ga demonstracijom rigidnog nacionalizma.

– To je čista nacistička parada. Teško je 2017. godine zamisliti veći oblik primitivizma od te sramotne i opasne parade. Zgrožen sam činjenicom da je takvo što uopće moguće organizirati u Hrvatskoj, a da snage reda to ne spriječe u startu – priopćio je predsjednik IDS-a, dodavši kako je širenje takvih poruka apsolutno nezamislivo u civiliziranim zemljama.

– Nakon poziva na nasilje prema studentima, napada na LGBT zajednicu, plakata s obješenim ljudima i iživljavanja nad manjinama jasno je samo jedno – ovo mora prestati – naveo je Miletić. Dodao je kako poziva Vladu i hrvatsku predsjednicu da bez rezerve najoštrije osude “svaku vrstu oživljavanja mračne hrvatske prošlosti, svaki govor mržnje i svako iskazivanje netrpeljivosti prema manjinama”.

– Nečinjenjem i šutnjom potičete potpirivanje ekstremizma i ohrabrujete nazadne radikalne opcije. Sve političke opcije kojima je stalo do Hrvatske i njene budućnosti, bez obzira na svjetonazor i vjersku pripadnost, moraju reagirati. Granica dopuštenog odavno je prijeđena – ocijenio je Miletić, napomenuvši kako je “šutnja političkih aktera, posebice onih na vlasti, najveća  prijetnja tolerantnom i uljuđenom društvu”.

Večernji list : http://www.vecernji.hr/hrvatska/

 

 

Što mislite da napravimo  jedan eksperiment !?

Trebamo primjerice : nekoliko kožnih dugih ogrtača, nekoliko pari muških gaća, nešto šminke možda bič ,par kapa par šešira , par transparenata. I recimo desetak – petnaestak, može više, a može i manje otkačenih frendova. I oni mogu biti otkačeni više ili manje svejedno je Nije ni važno primjerice da li su homo ili hetereo, ali neka budu, pokusa radi, i mog osobnog ukusa radi – hetero . Kažem samo noga ukusa radi hetero  .

……..Piše Daran Bašić 

E sada svratite pozornost na ovo .Recimo da ja obučem samo gaće i crni dugi kaput ili kožni ogrtač na nogama su čizme ,nađe se nekako i primjerice kakova vojna oznaka evo baš recimo oznaka HOS-a iz Domovinskog rata sa onim ZA DOM SPREMNI , dođem na sred trga Bana Jelačića i počnem se pokazivati prolaznicima.

Ali ne samo pokazivati ja i palucam jezikom, i radim lascivne pokrete,vrtim zavodno bokovima oponašam seksualni čin.

Što će se dogoditi ?

Jednostavno je, prolaznici će biti zgroženi neki će me htjeti zgaziti , posebice očevi male djece,Ali eto uskoro i plavaca Vlahe Orepića  i marice, te informativnog razgovora. Potom prekršajne prijave i tko zna još čega ne.

Sutradan bi medije preplavili naslovi.Vrištao bi Jutarnji list, Večernji list isto , HRT , N1 ,RTL i NOVA  bi u Dnevniku išli  sa glavnom vješću

Perverzni ustaški egzibicionist bivši branitelj usred grada izazivao sablazan!

Ali možemo mi i pojačati dojam .Onih mojih već spomenutih par prijatelja, više ili manje otkačenih od mene sasvim je svejedno , i ja odlučimo se  se malo jače zajebavati i, pa nabaviti kožne mantile, te samo u njima i gaćama otišli na trg i opet krenemo isto ali se i opet kod nekoga nađe oznaka HOS -ZA DOM SPREMNI

Prolaznici naravno zgroženi, mnogi nas žele pretući , osobito očevi male djece, ali eto još više plavih ađela, a i marica, pa da vidiš i informativnih razgovora, i prekršajaca, pa možda i koja kaznena.

A mediji.Mediji bi se pomamili da nas .

Sve bi to pratili opet  HRT ,N1 , NOVA , RTL , sa okruglim stolovima u sljedećih petmaestak dana ,obvezno sa uradcima o Domovinskom ratu ali bi te emisije vodio Zoran  Erceg zajedno sa Fredom Matićem rezervnim braniteljima jer   jer tko bi bio bolji od njih  ta u pitanju su branitelji.

Do kada  ćemo trpiti teror bolesnika i perverznjaka  BIVŠIH BRANITELJA  koji ruše USTAVNO PRAVNI POREDAK Republike Hrvatske  ?

Naravno da bi se oglasila i Vlada ovaj put pojedinačno svi ministri  bi osudili  narastajuću  POJAVU  fašizma i nacizma , homofobije  i naravno  sveprisutne mržnje protiv Srba lojalnih građana Republike Hrvatske 

 

A sada ćemo mi koreografiju malo promijeniti .Dodat ćemo transparente i šminku. Ekspriment dosiže vrhunac.

Dakle – opet mojih par prijatelja više ili manje otkačenih od mene , samo u gaćicama i kožnatim ogrtačima, palucanje jezikom, lascivni pokreti zdjelicama, ovaj put smo se svi našminkali u dugine boje našla se i stilski urađena zvijezda recimo najprimjerenija ona SDP-a Hrvatske,Tu je i slika Che Guevare nađe se koja majica HNS-a ,  druga Tita  ali ovaj put svi imaju transparente:

“Mi smo ponosni što smo gayevi, živeli gayevi, gay is ok, gayevi su spasili civilizaciju . ANTIFA .SOLIDARNOST ,živio antifašizam ,smrt fažizmu sloboda narodu   …” 

Eto sada opet plavih anđela i marica. I gle čuda – ovaj put oni čuvaju mene  moje frendove od prolaznika što se zgražaju, a očeve djece koji hoće mojim frendovima vrlo uvjerljivo objasnit da to baš i nije pristojno – NJIH trpaju u marice i vode na informativni razgovor, padaju prekršajne prijave

A mediji ? Mediji  opet vrište:

Primitivni kamenjari i uglatoglavi ustašoidi napali simpatičnu i miroljubivu skupinicu antifa  i gayeva, koji su  na ulici tražili svoja prava 

 

Dakle.antifašisti dragi svi i svuda , hajde meni, meni neukom ,meni koji slabo razumijem neke stvari  objasnite

   Kako je došlo do takve fantastične promjene percepcije od strane medija, ali i od strane policije, pa i  pravosuđa ?

Ili prva dva eksperimenta   nisam dobro izveo ili …?

Ah, da, zaboravio sam – treba ga ANTIFA  organizirati  ili kakova udruga od ” ONIH KOJI GRADE CIVILNO DRUŠTVO ”  da bi bio vjerodostojan.

A ne jedan stari, heteroseksulani magarac kakav sam ja .

I da ne zaboravimo  “ONI KOJI GRADE CIVILNO DRUŠTVO  ”  BILI BI MILIJUNIMA KUNA NAGRAĐENI  njima nitko ne smije  PRIŠITI  RUŠENJE USTAVNOG PORETKA  pa oni se samo bore  za ljudska prava  i civilno društvo

I na koncu  sudeći po reakcijama svih medija i tiskovina i po žurnim reakcijama Vlade i političara kao Boris Miletić   u Hrvatskoj se  već događaju masovna ubojstva Srbi se kupe po kućama  i ubijaju odmah na ulicama vješaju na prvo drvo…

Ali gospodo tako nije, jednostavno  lažete i osuđujete nešto čega nema jer naprosto od  te POJAVE NACIZMA I FAŠIZMA  koju vi tako SPREMNO osuđujete  nije pala u Hrvatskoj još ni jedna žrtva .

O kakovom onda  “iživljavanju  nad manjinama”  govori jedan Boris Miletić .Gdje su žrtve tog iživljavanja !?

Kakovu onda POJAVU vi osuđujete .Imate onoga tko je jučer izveo ovaj  cirkusantski perfomace  ime mu je Dražen Keleminac  iz stranke A-HSP  a to što ta stranka nema  niti jednog zastupnika u Saboru Republike Hrvatske  dovoljno govori koliko je  fašizam i nacizam  NARASTAJUĆA POJAVA  u Hrvatskoj .

Uostalom  pred sebe gospodo i izvješće SOA-e pažljivo ga pročitajte i razdijelite na klupe svih saborskih zastupnika pa iz izvješća  dokučite  koja je  POJAVA  narastajuća u Hrvatskoj.Pa i nju osudite

A  na koncu ,dobro bi bilo i znati što tog istog Keleminca  tjera da  s vremena na vrijeme čini ovakove stvari  i tako baš vama ide na ruku da osudom POJAVE  svaki put skrenete pozornost sa  mnogo važnijih stvari ….

Domoljublje nije jer ovo sa domoljubljem nema veze …..

 

 Daran Bašić /Hrvatsko nebo

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)