SECESIJA IZ CENTRA : Izetbegović je napravio prvi korak ka stvaranju bošnjačke države i na tome neće stati

Vrijeme:1 min, 22 sec

 

 

Namećući i predstavljajući svoju političku volju, zaobilaženjem institucija BiH, u ovom slučaju kolektivnog šefa države, Predsjedništva BiH, u slučaju podnošenja zahtijeva za reviziju presude Srbiji iz 2007. po tužbi BiH, za genocid i agresiju, kao stav Bosne i Hercegovine, bošnjački establišment, predvođen liderom SDA Bakirom Izetbegović krenuo je na put stvaranja vlastite- bošnjačke države, piše Milan Šutalo za Hrvatski medijski servis.

 

…..Prvi je to konstatirao, obznanio, jedan od radikalnijih bošnjačkih političara Emir Suljagić u autorskom članku objavljenom u sarajevskim medijima pod naslovom: “Posljedice i posljednji dani – dobili smo Bošnjačku autonomnu oblast!”, u kojem je konstatirao kako je u petak, 17. veljače 2017. godine, Bakir Izetbegović, predsjednik SDA formirao “Bošnjačku autonomnu oblast”.

Tog je, naime, dana Izetbegović okupio bošnjačke stranke i udruge u Gradskoj vijećnici, u Sarajevu, kako bi se konsultirao oko davanja podrške agentu BiH pred Haškim sudom, Sakibu Softiću, kojem je još prije 7 godina istekao mandat, da podnese zahtijev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Haagu protiv Srbije po optužbi BiH za agresiju i genocid, mimo odluke aktualnog Predsjedništva o tome.

-Dominantno bošnjačka politička volja prvi put u povjesti ove zemlje napustila je institucije i donijela odluku, navodno u ime Bošnjaka i ‘patriota’, da pokrene zahtjev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde iz veljače 2007., u sporu između BiH i Srbije, napisao je Suljagić, primjećujući kako tijelo koje je donijelo tu “odluku” ne postoji u Ustavu i Izbornom Zakonu……

Više na stranici :Herceg-Bosna

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/02/27/secesija-iz-centra-izetbegovic-je-napravio-prvi-korak-ka-stvaranju-bosnjacke-drzave-i-na-tome-nece-stati/

Milan Šutalo/HMS/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Herceg BosnaHrvatsko nebo

Odgovori