Dr . Josip Stjepandić : PODRUBAK kao sredstvo za promicanje hrvatske znanosti

Vrijeme:1 min, 57 sec

 
Štovani gospodine Barišiću,

najprije bih Vam htio izraziti svoju sućut za neugodnosti koje ste imali protekla tri mjeseca na novoj dužnosti.

Gledajući sa strane iz Njemačke nije bilo teško uočiti da je cilj napada Vaša fotelja, a ne Vi kao osoba ili nešto što ste dosad učinili ili pak možda propustili, iako ste objektivno gledajući preuzeli jedno od najtežih ministarstava.

Uvjeren sam da Vaša stranka svojim mlitavim držanjem u takvim situacijama čini veliku pogrješku, jer popustljivost ne samo da pogoduje sljedećem napadu, nego ga provocira.

Nadam se da su Vam analize Vašeg članka, koje smo napravili prof. Čatić i ja potpuno neovisno jedan od drugoga, pomogle u obrani od masivnih napada.

Konačno sam naučio lijepu hrvatsku riječ PODRUBAK, koju bi trebalo koristiti umjesto tuđice (fusnota).

Kako bi svako zlo trebalo iskoristiti za neko dobro, imam za Vas jednostavan prijedlog kako (a) Hrvatskoj priskrbiti novac za jedan dobar institut (recimo prvu postavu Instituta za istraživanje trostrukog logora Jasenovac) te (b) konačno jednog Hrvata opet promaknuti u rang nobelovca.

1. Tužite gospodina Đikića pred njemačkim sudom zbog klevete. Rado ću Vam preporučiti nekoliko vještaka, ako je potrebno. Pritom tražite visoku odštetu, recimo milijun eura, što s obzirom na Vaš i ugled gosp. Đikića ne bi bilo previše. Uz to bi bilo potrebno tužiti jedan medij koji je te optužbe bez ograde prenosio. Nemam nimalo sumnje kako bi proces završio s obzirom što je gosp. Đikić sve preko medija tvrdio.

2. Nakon izgubljenog procesa gosp. Đikić bio bi prisiljen na privatni stečaj, jer bi mu ste Vi vjerojatno preuzeli svu imovinu na ime odštete za pretpljene duševne boli.

3. Predložio bih Vam kao skroman čovjek donirate taj novac novo utemeljenome Institutu za istraživanje trostrukog logora Jasenovac. To bi sigurno pomoglo gosp. Đikiću i njegovim istomišljenicima da više poštuju svoju domovinu Hrvatsku.

4. Gosp. Đikić bi iz finacijskih zaloga bio prisiljen da se konačno odmakne od politike i usredotoči na znanost, te u kratkome vremenu objavi toliko radova i otkrića, da mu daju Nobelovu nagradu, s kojom bi se financijski sanirao.

Uvjeren sam da bi nakon toga bio mir. U spomen na jedan PODRUBAK.

Zar to ne bi bio fantastičan rezultat? Ostali biste zabilježeni kao najbolji ministar znanosti u povijesti Hrvatske.

Molim ne zaboravite opću potrebu za Vijećem za normu hrvatskoga standardnog jezika!
Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić

Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)