Dr.Josip Stjepandić odgovara glavnome uredniku Deutsche Welle Benjaminu Parganu

Vrijeme:3 min, 0 sec

 

Štovani gospodine Pargan,

dr. Josip Stjepandić

u odgovoru na moju raniju kritiku obećali ste mi da ćete pozvati druge sugovornike u svrhu objektivnijeg izvješćivanja.

Na žalost, Vaše uredništvo opet si je priuštilo autogol. Prilog „Ustaški pozdrav u Jasenovcu“ od 7.12.16  http://www.dw.com/hr/usta%C5%A1ki-pozdrav-u-jasenovcu/a-36681382 također spada među neokomunističke propagandne uratke, za koje ne bi smjelo biti mjesta u programu ugledne kuće poput Deutsche Welle.

U prilogu je teško naći jednu jedini ispravnu rečenicu. Podnaslov po kojemu „Hrvatske vlasti ne uspijevaju se pravilno suočiti s aktualnom pojavom i efektom najtežeg desničarskog revizionizma na mjestu nekadašnjeg konc-logora u NDH“ mogao je isto tako biti objavljen u Beogradu godine 1971, prije nasilnog rušenja tzv. Hrvatskoga proljeća po maršalu Titu.

Fakultet političkih znanosti u Zagrebu osnovala je Komunistička Partija šezdesetih godina prošlog stoljeća. To se vidi u javnim istupima njihovih profesora, koji još uvijek nepokolebljivo stoje na crti svojih utemeljitelja. Među najpoznatije predstavnike spada Vaš sugovornik Berto Šalaj, koji je bio jedan od kandidata za predsjednika Savjeta neokomunističke stranke SDP. Još samo u Sjevernoj Koreji možemo naći sveučilišnoga profesora, koji drži da je komunistički režim „teorijski vrlo prihvatljiv, a u praksi pretežito pozitivan“! Takav veličanstveni mudroslov nalazimo bez popratnog komentara na mrežnoj stranici vodeće njemačke medijske kuće!

Luka Bogdanić, Vaš sljedeći sugovornik, također govori o stvarima koje ili ne poznaje ili hotimično krivotvori. Predmetna organizacija HOS (Hrvatske oružane snage) nastala je u kaotičnom vremenu u začetku rata godine 1991. te skupljala dragovoljce, među njima i strance. Kasnije ova organizacija ne samo da je uključena u Hrvatsku vojsku, nego je (zu prethodnu suglasnost „antifašističkih boraca“ iz 2. Svjetskog rata!) primljena u međunarodnu udrugu ratnih veterana. Na njezinu grbu i stijegu nalazi se natpis „Za dom spremni“ (njemački: heimatverbunden). S tim oznakama sudjelovali su bez ikakvih zapreka na vojnom mimohodu 4. kolovoza 2015 u nazočnosti hrvatske predsjednice i tadašnjeg (neokomunističkog!) predsjednika vlade. Najpoznatiji član HOS-a bio je Marko Perković Thompson, koji je danas najomiljeniji hrvatski pjevač.

Krilatica „Za dom spremni“ poznata je više stoljeća. U privitku imate preslik iz lokalnih hrvatskih novina iz godine 1921. u vrijeme Kraljevine SHS (tzv. Prva Jugoslavija), koji pokazuje da su školska djeca u svečanim prigodama izvodila pjesme s tim tekstom (v. drugi odlomak u desnome stupcu).

Prikaz slikovne datoteke zd1.jpg

 

Da je Vaš autor doista bio zainteresiran za cjelovitom informacijom, onda bi sigurno pogledao knjigu „Dva pisma koja su skinula maske“ svjetski poznatog matematičara Josipa Pečarića, koji drži prvo mjesto u svjetskoj statistici po broju znanstvenih radova ( https://www.researchgate.net/profile/Josip_Pecaric). U toj knjizi je između ostalog gospođa Eva Kirchmayer-Bilić na stranicama 44-58 navela različite izvedenice ove krilatice, koje su se koristile kroz povijest.

Naposljetku ostaje nejasno kako bi se takova zabrana praktično izvela. Treba li Hrvatima općenito zabraniti da budu za dom ili samo spremni? Ili ćemo tisuće starih knjiga i pjesmarica uz pomoć škara očistiti od „fašističkog sadržaja“?

Šteta je da se Vaš suradnik usredotočio samo na propagandističke parole, a ne na temeljitu analizu!

Što o toj temi ima reći jedan stručnjak (povjesničar), možete pročitati ovdje:

http://direktno.hr/en/2014/direkt/70018/Vodi-se-hibridni-rat-protiv-nas–iz-Banja-Luke-Beograda-ali-i-Hrvatske.htm

Ja sam Vam prof. Jurčevića već preporučio kao sugovornika. Ostaje nejasno, zašto ne dopustite da različito mišljenje dođe do izraza, iako je to Vaša zakonska obveza. Vaše postupanje metoda je onog totaritarnog sustava, kojeg Vaš suradnik bezuspješno pokušava prokazati u Hrvatskoj.

Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić
Oleanderweg 25
64625 Bensheim

 

dr .  Josip Stjepandić /Hrvatsko nebo 

One thought on “Dr.Josip Stjepandić odgovara glavnome uredniku Deutsche Welle Benjaminu Parganu

  1. Bravo, još jednom i opet za doktora Stjepandića. Uvijek na prvoj crti nacionalne obrane tiskovina u Njemačkoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)