Crkvi u Kninu nagrada za najbolji interijer javnog prostora u Europi

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

Unutarnji prostor Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu proglašen je za najbolji unutarnji dizajn javnog prostora u Europi, a nagradu je u četvrtak, 27. listopada, u Londonu primio arhitekt Ante Vrban u čijoj pratnji su bili gradonačelnik Knina Nikola Blažević i dugogodišnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Nagrade International Property Awards dodjeljuju se u četiri glavne kategorije i to razvoj, unutarnji dizajn, arhitektura te nagrada za zaposlene u prodaji nekretnina.

-Danas je kraljevski grad Knin ponosan i slavi sa svojim žiteljima, i s oduševljenjem čeka povratak svoga gradonačelnika kao i dolazak Ante Vrbana, koji je izjavio da će nagradu donijeti u Knin, jer nagrada pripada svim Hrvatima. – kazao je ushićeno Slaven Ivić, dogradonačenik Knina, posjetivši, da je s Gospom, najstarijim hrvatskim marijanskim likom, pronađenim 14. svibnja 1892., u Biskupiji kraj Knina, započela je duhovna obnova Trinaest stoljeća kršćanstva u Hrvata: Solin, Biskupija, Nin, Marija Bistrica. Hrvati su posvjedočili svoju vjeru, a Gospa Hodočasnica obišla Lijepu našu. A uspostavom Vojnoga ordinarijata u Zagrebu 1997., Gospa Velikoga Zavjeta postala je zaštitnica hrvatskih branitelja i Vojne biskupije. Iz zahvalnosti Bogu i Gospi na daru slobode i neovisne Republike Hrvatske, izgrađena je u Kninu crkva Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, prva na kninskom području nakon 1777. Šibenski biskup mons. Ante Ivas, sada biskup u miru, posvetio ju je 4. kolovoza 2015., uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Ante Vrban dobio je u Londonu i nagradu za uređenje svoje kuće kraj Šibenika. Njegova „ideja svjetla“ osvijetlila je s radošću Knin i Hrvatsku.

 

D. Z. S./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)