Najmanje 140 poginulih na pogrebu u Jemenu

Vrijeme:52 sec

 

 

Najmanje 140 ljudi je poginulo, a više od petsto ih je ranjeno u zračnom napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na dvoranu u glavnom gradu Jemena – Sani, gdje se održavao pogreb oca ministra unutarnjih poslova pobunjenika hutista, koji ratuju protiv međunarodno priznate vlade Jemena.

Agencije javljaju da se vjeruje kako su u napadu ubijeni brojni vojni i sigurnosni dužnosnici pobunjenika.

Arapska koalicija u Jemenu, predvođena Saudijskom Arabijom, izrazila je spremnost da se pridruži SAD-u u “neposrednoj” istrazi o napadima.

-Neposredna istraga bit će ubrzana a skupina istražitelja spremna je iskoristiti ekspertizu američke strane, objavila je koalicija u priopćenju koje je objavila saudijska službena novinska agencija SPA. Istražitelji će imati pristup podacima o vojnim operacijama u sektoru i okolici, a rezultati će se objaviti odmah nakon završetka istrage – objavila je koalicija.

Istodobno, šijitski pobunjenici Huti, koji kontroliraju jemenski glavni grad Sanu, optužili su koaliciju pod saudijskim zapovjedništvom da je odgovorna za zračne napade koji su pogodili dvoranu gdje se odvijalo bdijenje.

 

M.M./HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

 

Odgovori