MANDŽUKIĆ KAPETAN VATRENIH POBJEDA U FINSKOJ ZA POTVRDU USPJEHA S KOSOVA

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

Hrvatsku poslije uspješno odrađenog gostovanja kod Kosova čeka i gostovanje kod reprezentacije Finske u Tampereu.

Finska – Hrvatska
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I.
9. listopada 2010., 18:00
Stadion Tampere, Tampere.

Vatreni će u finskom Tampereu po treći puta istrčati na teren u sklopu kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na svjetsku smotru u Rusiji 2018. godine. Iza sebe imaju uvodni remi s Turskom u Zagrebu (1:1) te uvjerljivu gostujuću pobjedu nad Kosovom (6:0) ostvarenu prije tri dana.

preuzmi-2Izbornik Ante Čačić, uz ranije ozlijeđene Modrića, Rakitića, Lovrena i Pjacu, u Finskoj neće moći računati niti na iskusnog braniča Vedrana Ćorluku, koji je otpao zbog problema s aduktorom. Pod znakom pitanja stoji i nastup prvog vratara Subašića zbog poteškoća s laktom, a kapetansku će traku ponijeti Mario Mandžukić.

Ipak, Hrvatska ima pred sobom jasno zacrtani cilj, naglasio je izbornik: “Moramo potvrditi pobjedu s Kosova, a Hrvatska ima igrače koji se mogu suprotstaviti povučenom protivniku. Pojedinačna kvaliteta ne mora biti presudna, važno je zajedništvo u igri i naš će angažman biti potpun kroz svih 90 minuta i protiv svakoga se možemo nadati pobjedi”.

Hrvatska se u svojoj povijesti još nije susretala s Fincima, a momčad pod vodstvom izbornika Hansa Backea trenutačno zauzima 84. poziciju na Fifinoj ljestvici najboljih.

“Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova neće značiti ništa. Stoga smo svi koncentrirani. Danas svi igraju nogomet i protiv svakoga moramo biti ozbiljni. Ukoliko budemo na razini kao protiv Kosova, nemamo se čega bojati. Najvažnije je ući maksimalno od prve minute”, najavio je reprezentativac Ivan Perišić dan uoči ogleda.

Glavni sudac u Tampereu bit će Francuz Ruddy Buquet.

Na tablici kvalifikacijske Skupine I Hrvatska i Island vode s četiri boda, a u nedjelju se sastaju još Ukrajina – Kosovo i Island – Turska.

Skupina I:
1. Hrvatska 4
2. Island 4
3. Turska 2
4. Ukrajina 2
5. Finska 1
6. Kosovo 1

 

Hns-cff.hr/http://hns-cff.hr/Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori