Njemački grad Chemnitz pod opsadnim stanjem zbog “terorističke prijetnje”

Vrijeme:1 min, 37 sec

 

 

– U tijeku je opsežna intervencija zbog sumnji da je planiran bombaški napad. Molimo građane da ne objavljuju snimke i fotografije s mjesta događaja jer su prijetnja za operaciju – poručila je saska policija

U njemačkom Chemnitzu policija je okupirala stambenu zgradu zbog prijetnji da se u stanu nalaze eksplozivne naprave.

Izdana je tjeralicu za Jaberom Albakrom (22) podrijetlom iz Sirije. Na glavnom kolodvoru poslijepodne su privedene dvije osobe. Iako su građani govorili kako je na kolodvoru izbila pucnjava, saska policija negira ove tvrdnje.

Zbog sumnji na pokušaj bombaškog napada specijalna policija u subotu je zauzela četvrt Fritz-Heckert gdje se nalazi stan. Racija je zatvorila obližnje ceste i evakuirala područje, navodi njemački die Welt.

Prikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na Twitteru

Various SEK units deployed to blocking an apartment building

Saska policija zatražila je građane da ostanu unutar ograđenog područja i u svojim domovima. Zamolili su da se poštuju službenici koji su trenutačno na terenu te da građani ne objavljuju snimke i fotografije s mjesta događaja jer bi mogle ugroziti operaciju.

– U tijeku je opsežna intervencija zbog sumnji da je planiran bombaški napad.Molimo ostanite unutar ograđenog područja i u svojim domovima te pratite upute policije – poručili su.

Policijska akcija uslijedila je nakon informacije unutarnje obavještajne službe, ma da “gdje, kada, kako i zašto” planiranog napada ostaju nejasni, rekao je Tom Bernhardt, glasnogovornik državne policije Saske. – Zatvoreno područje je toliko široko da skoro možemo isključiti prijetnju stanovnicima – rekao je Bernhardt.

Glasnogovornik Državnog ureda kriminalističke policije (Landeskriminalamt) u pokrajini Saska poručio je da zasad nisu pronađene eksplozivne naprave.

Njemačka je do ljeta bila pošteđena napada islamističkih militanata do kakvih je došlo u susjednim Francuskoj i Belgiji.

Međutim, krajem srpnja Islamska država je preuzela odgovornost za dva napada, na vlak u blizini Wuerzburga i na glazbeni festival u Ansbachu, u kojima su azilanti ranili 20 ljudi.

 

Andrea Solar/Hina/Večernji list/http://www.vecernji.hr/svijet/Hrvatsko nebo

 

4 thoughts on “Njemački grad Chemnitz pod opsadnim stanjem zbog “terorističke prijetnje”

  1. Drage naše pobjeglice, samo vi slobodno dođite k nama. Nikakve opasnosti za domicilno pučanstvo nema jer je supermen, pardon, zastavnik podrepić nas svojim nenadmašnim umom, sposobnošću i organizacijskim sposobnostima osigurao od bilo kakvih nepodopština koje biste vi svojom miroljubivošću, snošljivošću i dubokim poštovanjem prema nama mogli počiniti.

  2. Najbolja mi je ona da bundespolicaj odbija reći je li ovaj junoša došao kao “pobjeglica”
    Hvala ti, Sago, za ovaj izvrstan izraz.
    .So long…

    1. Tako ih ja zovem od početka. Izbjeglice nisu.
      Ja sam vidjela izbjeglice iz Škabrnje dan nakon onog neizrecivog užasa.
      Uspoređivati njih s ovima bio bi grijeh do Boga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)