Analna revolucija na Filozofskom fakultetu

Vrijeme:3 min, 54 sec

 

Ima jedan fakultet čiji je profesor rekao “S✱rem vam se na Bleiburg”. Ovaj kosmati inteljektualac se zove Mate Kapović. Da je neki sveučilišni profesor u Njemačkoj rekao “S✱rem vam se na Auschwitz” , to ne bi bilo dobro za njegovu karijeru. Da netko u Hrvatskoj upotrijebi taj kapovićizam za Jasenovac, ajoj! Antife bi tražile hitno zasjedanje skupštine UN-a. A kad se dr.Primitivac ovako tolerantno olakšava, nikome ništa.

kapovicI eto njega među vođama na plenumu Filozofskog, zajedno s drugovima i drugaricama koji su se družili do dugo u noć, odn. sve do usplahirenog javljanja u TV-dnevnik: Neven Budak-Nelustrirani, kralja Aleksandra Kolarić, omladinka babospasiteljica Sanja Sarma, Uška-Zaplakana Raukar, druže beogradski Branimir Pofukni-potezi, Bojan Glavašević – zvan stockholmski sindrom, svastičar Ranko Ostojić… uglavnom lijeva krema. “Ljevtardi” koji svi imaju razumijevanja što je jedan znanstvenik i pedagog obavio veliku nuždu po jednom cijelom narodu koji mu svaki mjesec osigurava urednu plaćicu..

14446043_1093905587352646_169645773815907251_n

Treba li zamjeriti ovom slučajnom doktoru znanosti? Ima ona narodna “Svaka rit dojde na šekret”. Kapoviću je jednostavno došla velika nužda na godišnjicu Bleiburga. Zanimljivo je da velike progresivne revolucionarne ideje nekako često završe na zahodu. Upravo je američka seksualna revolucija stigla do zahoda – koji se više neće koristiti segregacijski prema primarnim spolnim obilježjima, već po sadržaju glave-ludare. A to sve kako bi se sodomitskoj manjini analni život učinio ljepšim. Kapović je potpuno u svjetskom trendu sa svojim analnim pristupom problemu Bleiburga.

Drugi pedagog s tog fakulteta, Borislav Mikulić bi lomio noge. Da ne bude zabune; to nije Borislav Mikelić iz mesne industrije Gavrilović (u tada Srpskoj Petrinji) kojoj su bunceki nešto normalno. Inače, u tvornici tog drugog Borislava su antifašisti 1991. čovjeka (I.D.) živog samljeli u stroju za paštetu. S time ovaj fakultetski Borislav nema ništa. Ali on osjeća neodoljivu potrebu za lomiti bunceke. Da je taj pedagog, kojemu su povjerena naša djeca, zaposlen u mafiji, to bi možda i bilo razumljivo. Ovako, porezni obveznici hrane otvoren kljun i ovog pitomog pitomca partijske škole zvane Filozofski fakultet. Ma, kome više treba kumrovečka partijska škola kada imamo Filozofski fakultet s vrsnim Nadeždama, Jakovinama, Klasićima, Pusićima…

14448781_194007694354189_794303660642996190_nKako nije bilo lustracije (nikada nije bilo zgodno: kao kada dođeš doktoru – ili si došao prerano ili si došao prekasno), stigli su uzgojiti mlade gojence poput Kapovića, Jakovine, Klasića. Razmnožilo se brate k’o žohari i indoktriniraju slijedeću generaciju SDP-ovih glasača i gledatelja Žikine dinastije.

I sada zamislite, neki tamo htjeli omogućiti da se, poput drugdje u EU, može studirati filozofija i teologija. E, “no poseran”, kako bi rekao demokrata Visarionovič Milanović. Ta, tko bi od emeritusa na Filozofskom mogao to stručno pokriti? Nesuđena nova Banica Ki-munka, Vesna Pusić doktorirala je s temom „Uloga kolektivnog odlučivanja u realizaciji radničkih prava“, iz područja “Teorija i praksa samoupravnog socijalizma”. To je taj Filozofski fakultet.

Inače, ima i drugih fakulteta s kojima Filozofski surađuje – pa je moguće kombinirati predmete. Samo je Teološki problem. Zagrebačko sveučilište, kojeg je Filozofski dio, je osnovano godine 1669. Pazi sad: od isusovačke akademije. Razlog za cijelu FFZG revoluciju je suradnja s Katolički bogoslovnim fakultetom, a koja ljetos nije dalje produžena. Ponavljam: NIJE. Neprodužavanje ugovora o suradnji nije bilo dovoljno ovim legalistima: razlog za revoluciju je u tome što je suradnja ikada postojala!

Za njihovu stvar bi bilo bolje da je suradnja produžena, ali što se može – računaju vođe revolucionara. Moraš igrati s kartama koje dobiješ. Revolucija na Filozofskom je svjetonazorski sukob i nastavak kulturnjačkog hapeninga s istim akterima, kako je najavljeno od Milanovića. Kulturnjaci-2016 nisu dobili neku masovniju podršku svojoj borbi za kune, pa sada šire  bazu prosvjednika na mlade ljude od kojih će se naći neki skloni protestiranju radi protestiranja – jet tu je najlakše ostvariti vršnjački pritisak demagogijom. Međutim, među više tisuća studenata Filozofskog, budimo realni, ova revolucija ima slabašan prijem. Ne pomaže ni HTV pojačalo, ni pristigle jake snage vladom financiranih nevladinih udruga. Kulturnjaci će ovime privući u svoje redove dodatnu količinu djece i unuka yugonostalgičara partijaca za svoje buduće akcije.

Inače, nesaglediv je znanstveni doprinos jednog od vođa FFZG revolucije Mate Posranovića Kapovića boljitku njegove voljene domovine Hrvatske: doktorirao je na temi “Rekonstrukcija baltoslavenskih osobnih zamjenica s posebnim osvrtom na naglasak” (vjerojatno u zadnji čas izmijenjen naslov, tako da ne ispadne “… s posebnim naglaskom na naglasak”). Koliko je važna ova tema radničkoj klasi, to ne treba ni spominjati. Moj bato, ostaje pitanje kako smo do sada mogli živjeti bez njegova otkrića baltoslavenskih osobnih zamjenica?

Dok ti rmbaš za minimalac ili ustrajno uspoređuješ unutarnje mjere svih kontejnera u kvartu, dr.Mate Kapović palamudi o baltoslavenskim zemjenicama! Ali ne sa svojim novcima. Dođe ti stvarno da se rasplačeš kao njegova suborka Urša Jaukar!

 

Ivan Horvat/croative.net/http://croative.net/?p=51467/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “Analna revolucija na Filozofskom fakultetu

  1. Dali ova strasila odgajaju nasu djecu? Molim vas, dali od ovih avetinjskih spodoba ovisi “zvanje” i izobrazba nase djece: Sto radi Ministar Sustar, a gosp. Boras, dali je on corav, gluh ili ogranicen? Zar Ministar nije placen da u svom resoru obezbijedi bar minimum znanja, ponasanja i tolerancije? Ako je vec tu da otpusta dekane, molim i drugu nepristojnu gospodu na isti nacin!!!

Comments are closed.