Ivan Botica : “Onomu tko vjeruje,objašnjenja nisu potrebna…onomu tko ne vjeruje,objašnjavati je zalud.” (Toma Akvinski) ..

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

“Onomu tko vjeruje,objašnjenja nisu potrebna…onomu tko ne vjeruje,objašnjavati je zalud.”
(Toma Akvinski) ..

2015-1-27_28_sijecnja_sveti_toma_akvinski_op_svecenik_i_crkvUpravo bi to bio zaključak kao jedan od mogućih odgovora na silnu energiju koju su ulagale i još uvijek ulažu snage koje niječu bilo kakvu duhovnost.. Posebno su oštri stavovi prema Crkvi i kršćanstvu..

Traje to godinama, ta akumulacija prezira prema krćanskom Bogu proizlazi iz glava pojedinaca koji se vide kao nosioci “prave ideje”..I ništa im ne predstavlja problem već iz generacije u generaciju siju sjeme ateizma na sve strane.
Dvije tisuće godina kršćanstva je prošlo, a mnoge silnice koje su kao otrovne strelice gađale Isusa Krista Sina Božijega nisu uspjele..Sotona nije uspjela..

Gledajući unatrag kroz povijest ne može se tu istu odvojiti od religije, svoje vjere..Jer kakav je to narod koji nije imao religiju u svojoj povijesti..Ma kakva su sva nadanja, strahove i patnje prošli, narod se nikada nije u potpunosti odvojio od štovanja svoje vjere..

papa-2Danas nam ti isti pobornici materijalizma pričaju priče i kao papagaji ponavljaju:

 ” A gdje Vam je sada Vas Bog”?..

Pa on je kod Nas i u Nama i mi ga osjećamo, živimo i molimo za razliku od Vas. I nikada ga nećemo dati iznevjeriti niti zanijekati..

“Nema ništa slađe, ništa silnije, ništa uzvišenije, ništa potpunije, ništa veselije, ništa savršenije, ništa bolje, na nebu ni na zemlji, od ljubavi, jer ljubav je rođena iz Boga i može, uzdignuta iznad svega stvorenoga, otpočinuti jedino u Bogu.”

(Thomas von Kempen)

Ivan Botica/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)