Andrej Plenković : Milanović ništa nije činio za branitelje!

Vrijeme:2 min, 31 sec

U svom obraćanju, Plenković je kandidatima u 7. izbornoj jedinici poručio da u kampanji moraju biti angažirani, da moraju pokriti cijeli prostor i predstaviti izborni program

“Milanovićeva vlada propustila je učiniti bilo što kako bi zaštitila interes branitelja. To je napravio HDZ, a ne SDP i Milanović”, kazao je Plenković u Karlovcu.

 

 

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u prostorijama HDZ-a u Karlovcu održao je sastanak s kandidatima na listi u 7. izbornoj jedinici. Nakon sastanka obratio se novinarima ponovivši osnovne smjernice dan ranije predstavljenog izbornog programa stranke koju vodi.

U svom obraćanju, Plenković je kandidatima u 7. izbornoj jedinici poručio da u kampanji moraju biti angažirani, da moraju pokriti cijeli prostor i predstaviti izborni program.

“Odjeci na program su pozitivni, on je ambiciozan”, komentirao je šef HZ-a program koji je predstavio u srijedu u Zagrebu, a kojim je, između ostalog, obećano 180.000 tisuća novih radnih mjesta, niža stopa PDV-a, veći rast BDP-a i više novca iz EU fondova.

“Želimo pokazati da je reforma cjelovita, da je u funkciji rasterećenja građana i poduzetnika. Želimo i demografsku obnovu i pronatalitetnu politiku. U Hrvatskoj imamo bijelu kugu, problem s kojim se mi kao demokršćanska stranka moramo prioritetno baviti”, kazao je Plenković.

Poručio je da im je cilj dobiti izbore: “HDZ ide u izbore s ciljem da preuzmemo vođenje države, na temelju kampanje i programa koji je napravljen na znanstvenim temeljima, s tim trebamo zadobiti povjerenje građana. Očekujem da preuzmete odgovornost i biračima prezentirate zašto bi nam trebali dati povjerenje”, kazao je Plenković u obraćanju kandidatima na listi u 7. izbornoj jedinici.

Kako je naveo, među kandidatima su i četvorica koja su na listi bila i na izborima 2015.

“Naši su kandidati ugledni ljudi, baš onakvi kakve sam i najavio. Oni su vjerodostojni, dokazani u svojim karijerama i politici. Naravno da ćemo pobijediti, to je ključna poruka”, kazao je.

Plenkovića su novinari pitali da komentira jučerašnji sastanak koji je predsjednik SDP-a Zoran Milanović održao s predsjendikom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata “Dr. Franjo Tuđman”, na kojem je bio i Đuro Dečak, a tema zakon o univerzalnoj jurisdikciji. Milanović je prozvao HDZ i ministra Mira Kovača glavnim krivcem jer nisu upozorili Srbiju da neće moći otvoriti Poglavlje 23 ako ne izmijeni Zakon o univerzalnoj jurisdikciji.

Šef HDZ-a pobrojao je da je i on vodio brojne razgovore s braniteljskim udrugama, od generalskog zbora, Zajednice branitelja Gojko Šušak pa do udruga obitelji poginulih branitelja. Naveo je da je bio pozvan i Dečak, ali a se nije odazvao.

“Vlada Zorana Milanovća nije napravila ništa u pogledu procesuiranja ratnih zločina sa Srbijom. HDZ je taj koji je prvi upozorio na hibridni zakon o regionalnoj nadležnosti, kojim je Srbija proširila svoju jurisdikciju na građane Hrvatske i BiH.To je nedopustivo, to je Milanovićeva vlada propustila učiniti, kako bi zaštitila interes branitelja, a to je napravio HDZ, a ne SDP i Milanović, a još manje njegove ambicije da tu temu sada stavi u fokus”, kazao je Plenković u Karlovcu.

Direktno.hr/http://direktno.hr/en/Hrvatsko nebo

6 thoughts on “Andrej Plenković : Milanović ništa nije činio za branitelje!

  1. Pušćaj te predizborne utrke oko branitelja, svi ste pali na Veljku Mariću, Milanović i udbokomunomafija me ne zanimaju, ali me jako zanima je li istina kako je g. Plenković izjavio da su ‘moguće’ poslijeizborne koalicije s Pupovcem, da si olakšam muku (neš ti muke, al eto) oko glasovanja?

          1. Logično je kad su pravaše otkantali, čak i ovako okljaštene…a dobro, olakšalo mi glasovanje, uvijek mi ostaje glasovat za SDSS, pa i ja mogu reć konačno da su ‘moji’ pobijedili…ajajaja…tuge i čemera…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)