’Domovinski mir’ kao neobjavljeni rat

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

 

Povodom 48. obljetnice presude američkoga Vrhovnog suda Roe protiv Wadea, novi američki predsjednik i potpredsjednica, Joe Biden i Kamala Harris, objavili su izjavu u kojoj slave tu presudu i najavili njezino “kodificiranje”. To znači: ozakonjenje pobačaja na saveznoj razini, te “imenovanje sudaca koji poštuju temeljne presedane poput ’Roea’”. Tu izjavu Američka je biskupska konferencija ocijenila “duboko uznemirujućom i tragičnom”, priopćivši da pitanje pobačaja ostaje „glavni prioritet“. 

Američki biskupi nadali su se da će suradnja s predsjednikom Bidenom biti „jedinstvena“ i da će on odustati od planova za proširenje prava na pobačaj. Tȁ on je prvi predsjednik u posljednjih blizu 60 godina koji je katolik! No ta su nadanja naišla na brutalan odgovor, koji nadilazi pitanje samog pobačaja. U odgovoru se odmah na početku otkriva kojim će strankama i udrugama na globalnoj razini nova američka administracija pružati potporu. Protivit će se strankama i skupinama koje njeguju nacionalne i kršćansko-katoličke vrijednosti – kao na primjer „Fidesz“ Viktora Orbana u Mađarskoj i „Pravo i pravda“ Jaroslava Kaczynskija u Poljskoj –, a približit se eurounijskoj liberaliziranoj administraciji.

U Hrvatskoj zajedno s Bidenom i Harris slave tu presudu svi kojima Hrvatska i Katolička Crkva nisu u srcu i koji ne propuštaju nijednu prigodu da im naškode. Tko su ti? Svi koji su žestoko napadali Trumpa i navijali za Bidena – kao da se eto-nȁ! bira hrvatski, a ne američki predsjednik. Njima treba dodati i hrvatske oportuniste i eunuhe, koji se, iako su intimno i Hrvati i katolici, iz straha ili koristi klanjaju ili popuštaju takvima.    

Neka to ne zazvuči patetično, no za državu koju smo stekli pobjedom u Domovinskom ratu, a koju polako gubimo u ’Domovinskom miru’, trebat ćemo se boriti i dalje protiv „međunarodne antifašističke koalicije“ i njezina domaćeg i regionalnog ogranka. U neobjavljenom smo ratu. Kao u prethodna dva rata, sukobljene su strane iste. Nastavljaju se ratovi između Hrvata i Srba, između hrvatskih patriota i jugoslavenskih (liberaliziranih) komunista u kontekstu svjetskog rata između globalista i onih koji imaju „čvrstu pronacionalnu orijentaciju“ (iako ju još uvijek ne uspijevaju iz osjećajne pretvoriti u toliko potrebnu nam političku kategoriju). 

U ovom neobjavljenom ratu, za razliku od prethodnih, najpotrebnija je građanska hrabrost.

 

MO/Hrvatsko nebo

3 thoughts on “’Domovinski mir’ kao neobjavljeni rat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)