Broj zaraženih i dalje najveći u Kini, Italiji i SAD-u

Vrijeme:1 min, 45 sec
Broj zaraženih i dalje je najveći u Kini 81,171, na drugom je mjestu Italija (63,927), a na trećem su sada Sjedinjene Američke Države (46,145)

 

Broj umrlih od bolesti COVID-19 u Turskoj u utorak je narastao na 37. Ministar zdravstva Fahrettin Koca objavio je i da je broj oboljelih koncem ponedjeljka skočio za 293 te da Turska trenutno ima 1.529 zaraženih. Turska je do sada testirala više od 24 tisuće osoba.

Prema podacima Instituta za zarazne bolest Robert Koch, broj oboljelih od koronavirusa u Njemačkoj skočio je za 4.764 te u utorak iznosi 27.436. Objavljeno je i da je Njemačkoj od bolesti COVID-19 dosad preminulo 114 osoba, što je 28 više u odnosu na ponedjeljak, prenosi BBC.

Senegal i Obala Bjelokosti objavili su da su zbog epidemije koronavirusa proglasili izvanredno stanje. Izvanredno stanje u Senegalu stupit će na snagu u noći s utorka na srijedu (00:00 sati).

Senegal će uvesti i policijski sat, a građanima se između 20:00 sati i 6:00 sati neće smjeti kretati. Vojska i policija osiguravat će provođenje mjera. Senegal za sada ima 79 oboljelih od bolesti COVID-19. Obala Bjelokosti postepeno će uvesti mjere za ograničavanje kretanja. Njihov policijski sat građanima će zabraniti slobodno kretanje između 21:00 sata i 5:00 sati.

Pakistan je u ponedjeljak navečer objavio da ima 878 oboljelih od koronavirusa te da će uvesti stroge mjere za ograničavanje kretanja, ali da neće u potpunosti obustaviti kretanje građana.

Indija je gotovo cijela „zatvorena”. Trideset saveznih država i teritorija objavilo je da je 548 okruga u potpunosti zatvoreno. Zatvorili su i međusobne granice pa je shodno tome obustavljen i sav međudržavni te javni promet.

Bangladeš za sada ima 33 oboljelih i troje smrtno stradalih, a najavljeno je da će 26. ožujka zatvoriti sve javne službe i privatne tvrtke.

Nepal je granice zatvorio do 15. travnja, a u državu ne puštaju čak ni svoje državljane.

Broj oboljelih u Šri Lanki u ponedjeljak je skočio na 100 pa se uklanjanje policijskog sata odgodilo do četvrtka.

 

M.M./https://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)