Damir Markuš Kutina : Pozvat ćemo sve da nam se pridruže u našoj borbi za prava, za istinu, za slobodu

Vrijeme:1 min, 55 sec

 

 

To povjerenstvo, iako nam je bilo rečeno da će biti naš predstavnik u njemu, a mi smo izabrali prof. Josipa Jurčevića, nikad nije pozvan. Tko će iznjeti naše argumente i činjenice u tom povjerenstvu ako nemam svog čovijeka? Ne priznajemo takvo povjerenstvo

 

Povod za ovaj razgovor je ono što se uvijeno najavljuje već mjesecima, mogućnost da Vlada skine HOS ploču u Jasenovcu. Kakvi su tvoji stavovi po tom pitanju?

Moj stav je da ne dolazi u obzir micanje spomen ploče 11 junaka Domovinskog rata. Spomen ploča ima uredno sve dozvole, a naše znakovlje iz Domovinskog rata je uredno registrirano u državnoj upravi. Dakle, sve je po zakonu.

Postoji mogućnost da Plenkovićevo povjerenstvo donese odluku koja bi Vladi služila kao uporište za donošenja zakona protiv HOSa. Trebamo li uvažavati njihove odluke, kakve god one bile?

To povjerenstvo, iako nam je bilo rečeno da će biti naš predstavnik u njemu, a mi smo izabrali prof. Josipa Jurčevića, nikad nije pozvan. Tko će iznjeti naše argumente i činjenice u tom povjerenstvu ako nemamo svog čovijeka? Ne priznajemo takvo povjerenstvo.

Hoće li HOS braniti svoja ratna obilježja i svoje spomenike, jeste se usuglasili po tom pitanju?

Upravo dogovoramo tiskovnu za petak kad ćemo jasno i argumentirano iznjeti svoje stavove.

Kakva je situacija sa braniteljskim udrugama, hoće li stati uz svoje suborce iz HOS-a?

Već sada su mnoge udruge jasno rekle da su uz nas. 42 iz Splitsko dalmatinske županije su se tako oglasili, a u srijedu bi i oni trebali, po dogovoru, održati tiskovnu.

Mišljenja smo kako bi protiv bilo kojih pokušaja uklanjanja HOS ploče u Jasenovcu trebao ustati cijeli hrvatski narod. Mislimo na onaj HRVATSKI dio. Hoćete li pozvati narod ukoliko bude potrebno?

Osobno sam već to i najavio, a shodno razgovoru sa većinom predsjednika udruga, nadam se da će to i potvrditi. Pozvat ćemo sve da nam se pridruže u našoj borbi za prava, za istinu, za slobodu.

Za kraj, imaš neku poruku našim čitateljima?

Poruka čitateljima je da nećemo dopustiti da manjine odlučuju o Hrvatskom narodu, o većini i to na koji način? Mi smo dio Hrvatske pobjedničke vojske, dosta je bilo progona Hrvatskih branitelja i svih koji su uz nas.

Hvala na razgovoru. Svi smo uz tebe, kada bude trebalo, samo zovi.

 

razgovor vodila Diana Majhen /Hrvatsko nebo 

One thought on “Damir Markuš Kutina : Pozvat ćemo sve da nam se pridruže u našoj borbi za prava, za istinu, za slobodu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)