SUD NAREDIO: Ministar Salko Bukvarević mora isplatiti invalidnine

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

Portal Poskok.info je u posjedu sudske odluke kojom se naređuje da ministar Federalnog ministarstva za pitanja branitelja,  Salko Bukvarević ratnim vojnim invalidima mora isplatiti invalidnine koje su nezakonito obustavljene od strane ranije vlasti i nelegalnog ministra Zukana Heleza, isplatiti zakonske kamate i sudske troškove ili će se suočiti sa posljedicama kako sud navodi u svojoj odluci.

 

 

Sud navodi da se mora u roku od 30 dana postupiti po presudi u protivnom će se ministar Bukvarević suočiti sa sankcijama novčane kazne i udaljena sa dužnosti koju obavlja.

Kako saznaje ovaj portal postoje deseci ovakvih odluka po kojima ministar Bukvarević do danas nije postupio niti su ove presude navedene u tromjesečnom izvješću koje je prije nekoliko dana objavljeno. Navodimo da se u tromjesečnom izvješću navode ogromne uštede revizije međutim kao saznaje ovaj portal Federalno ministarstvo za pitanja branitelja ne isplaćuje invalidnine RVI kako je to sud naložio i prikazuje značajne uštede sredstva koja su nastala revizijom.

Tragom sudske odluke kontaktirali smo odvjetnike iz ZOU Paponja – Bunoza koji zastupaju određeni broj invalida, međutim  samo je potvrdio da postoje sudske odluke i da su pokrenuli postupak ovrhe. Nisu htjeli komentirati postupke ministra Bukvarevića. HVIDR-a Mostar također je potvrdila da su upoznati sa sudskom odlukama, da se invalidima po presudama trebaju isplatiti invalidnine i nadaju se da će Federalno ministarstvo postupiti i izvršiti odluke suda.

 

Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

 

Facebook komentari

komentara

Odgovori