Transferna bomba iz Italije/ Livaković i Modrić na meti bogataša koji ne pitaju za cijenu

Vrijeme:1 min, 49 sec

 

Prvi vratar Dinama i hrvatske reprezentacije Dominik Livaković navodno bi mogao završiti u Saudijskoj Arabiji…

Talijanski novinar i transferni ekspert Rudy Galetti lansirao je bombastičnu vijest na društvenim mrežama, a koja se u dobroj mjeri dotiče i hrvatskih nogometaša.

Dakle, Galetti tvrdi da šefovi saudijskog Ministarstva sporta, koje vodi cijelu sportsku politiku te zemlje, pa i nogometnu, planiraju u sljedećih nekoliko dana sjesti za stol i razmotriti mogućnost dovođenja u njihovu ligu nekolicine poznatih nogometaša, a među njima su i hrvatski reprezentativci Luka Modrić te Dominik Livaković.

Saudijci žele Livakovića i Modrića

Uz njih dvojicu, Galetti spominje još Sergija Ramosa, Kaspera Schmeichela i Hugu Llorisa. Nabrojani igrači glavne su mete Saudijaca, ali ne i jedine.

Luka Modrić već nekoliko je puta spominjan u kontekstu Saudijske Arabije, no hrvatski kapetan je produljio ugovor s Real Madridom za još jednu godinu i teško da će doći do preokreta ovog ljeta, ali ništa ne treba isključiti.

Tko je još prije nekoliko tjedana mogao pretpostaviti da će Karim Benzema prihvatiti ponudu Saudijaca, pa se to dogodilo.

Za Livakovića je navodno zainteresiran Al-Ahli iz Jeddaha. Naravno, glavni adut Saudijaca je novac. Čvrsto su odlučili od svoje lige napraviti svjetsku senzaciju, već su doveli nekoliko velikih zvijezda, a među njima i Cristiana Ronalda.

Dinamo i Livaković traže ozbiljnog kupca

Livaković je posljednjih mjeseci uglavnom dovođen u svezu s Fenerbahčeom i Villarrealom. Bilo je raznih glasina. Spekuliralo se da su Turci ozbiljno zagrizli i da su već ostvareni kontakti s Livakovićevim zastupnicima, no tu je sve stalo i zasad nema novih informacija. Slična je priča i s Villarrealom, španjolski mediji su utihnuli po tom pitanju.

Kako god, posve je jasno da Livaković želi odlazak u inozemstvo, ali ne pod svaku cijenu. Dinamo također ne bih imao ništa protiv ako bi se pojavio izdašan kupac i iskrcao 10 milijuna eura, kolika se spekulira da Modri traže za svojeg vratara.

Iako se nakon Svjetskog prvenstva u Katru pretpostavljalo da je Livakovićev odlazak praktički gotova stvar, zasad se još nije pojavio ozbiljan kupac, barem ne takav koji bi zadovoljio Dinamove i Livakovićeve zahtjeve. Možda bi to mogli biti Saudijci. Oni novca imaju, tu nema problema.

Piše:Ivica  Medo
gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)