IRANSKI VJERSKI DUŽNOSNIK/Nemojte se cijepiti protiv korone, postat ćete homoseksualci

Vrijeme:59 sec

 

 

Abbas Tabrizian ime je klerika iz Irana koji je svojim pristašama rekao da cjepivo protiv koronavirusa “pretvara ljude u homoseksualce”, što se u Iranu kažnjava smrću.

“Ne približavajte se onima koji su se cijepili. Postali su homoseksualci”, napisao je Tabrizian na jednoj društvenoj platformi.

Fanatik i širitelj fake newsa

Taj 59-godišnji Iranac poznat je po promoviranju fanatizma i lažnih vijesti o zapadnoj medicini. Tako je prošle godine pred kamerama spalio “Harrisonov medicinski priručnik” tvrdeći da je islamska medicina učinila takve knjige irelevantnima.

“Poput ostalih svećenika u režimu, i Tabrizian sve nedostatke povezuje sa seksualnošću”, rekla je iranska disidentica Sheina Vojoudi u razgovoru za Jerusalem Post.

“Klerici u Iranu pate od nedostatka znanja i ljudskosti. Zapravo, njihov je cilj pokušati prestrašiti ljude od cijepljenja, dok su vođa režima i drugi dužnosnici dobili Pfizer, a oni ga ne daju ljudima s izgovorom da ne treba vjerovati Zapadu”, dodala je,

Iranci su odobrili rusko cjepivo

Podsjetimo, iranski vrhovni vođa Ali Hamenei zabranio je početkom godine uvoz cjepiva iz SAD-a i Velike Britanije, opisavši te zapadne sile nepouzdanima. Prije dva tjedna Iran je odobrio rusko cjepivo Sputnik V.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo