SDA MOSTAR: Bh. blok treba podržati Guzina

Vrijeme:1 min, 57 sec

UOČI SUTRAŠNJEG NASTAVKA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA MOSTARA

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Mostara oglasili su se iz Gradskog odbora SDA Mostar pozivajući Bh. blok da umjesto izgovora, optuživanja i zamjena teza, podrži Zlatka Guzina u borbi za gradonačelničku poziciju.

Ističu da je situacija s izborom novog gradonačelnika Mostara vrlo jasna i jednostavna jer Koalicija za Mostar i Bh. blok imaju 18 ruku kojima mogu izabrati Zlatka Guzina.

“Umjesto dogovora i izbora Guzina, danima s druge strane, iz Bh. bloka slušamo optužbe, izgovore i zamjene teza. Prvo su tražili da odustanemo od podrške vlastitom kandidatu koji je dobio četiri puta više glasova. Istovremeno, iako su svi vijećnici Koalicije podržali Guzina, iz Bh. bloka su iznijeli optužbu da postoji tajni dogovor SDA i HDZ-a”, navode iz SDA Mostar.

Ističu da su ponudili Bh. bloku da glasanjem za Guzina pokvare taj navodni dogovor, za kojeg i sami znaju da ne postoji, ali su odbili.

“Onda su plasirali tezu da se Mostarom trgovalo za KCUS, koja je i njima samima neuvjerljiva i smiješna. Glasanjem za Guzina smo pokazali da su i tu promašili. Uslijedio je zahtjev da se predsjednik GO SDA Salem Marić povuče iz Gradskog vijeća. Kada je Marić javno rekao da će to uraditi ako podrže Guzina, odbili su”, kažu iz SDA Mostar.

Ističu da najnoviji pokušaj izgovora stiže od neformalnog glasnogovornika Bh. bloka Elmedina Konakovića, čija stranka nema nijednog vijećnika u GV Mostar.

“Konaković zamajava javnost i očigledno je kupovao dodatno vrijeme za B. blok, nadajući se reakciji OHR-a i omogućavanju tajnog glasanja koje omogućava manipulacije, pa odjednom otvara priču o nepostojećoj izbornoj platformi. Konaković očigledno puno piše, a malo čita, puno priča, a ne sluša druge kad govore. Jer, da čita pročitao bi Izbornu platformu Koalicije za Mostar koja je kroz 11 poglavlja obradila sve bitne segmente za funkcioniranje Mostara. Da čita i sluša znao bi Konaković da je Koalicija za Mostar u pregovorima prihvatila sve segmente i zahtjeve iz programa Bh. bloka, tako da je i taj izgovor besmislen”, poručili su.

Smatraju da je Mostarcima i kompletnoj bh. javnosti slika veoma jasna – ako ga Bh. blok podrži, Guzin će biti gradonačelnik.

“Umjesto što raznim spinovima tu jasnu sliku pokušava zamutiti, još jednom pozivamo Bh. blok da glasa za Zlatka Guzina u interesu svih Mostaraca”, zaključili su u priopćenju.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)