Izložba akvarela Nenada Piskača Tak je tam u Zaprešiću 25. rujna – NAJAVA

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Ogranak Matice hrvatske iz Zaprešića u suradnji s tamošnjim Muzejom Matije Skurjenija priređuju izložbu akvarela Nenada Piskača. Izložba pod imenom „Tak je tam“ bit će otvorena u srijedu, 25. rujna u 19 sati u prostorijama zaprešićkog ogranka Matice hrvatske, Alojzija Stepinca 1, Zaprešić.

Slikar i ravnatelj Muzeja Matije Skurjenija, Ante Žaja, kustos je izložbe i pisac predgovora kataloga. U njemu, među ostalim, piše: „U minijaturama on kompozicijski razmišlja slobodno, široko, monumentalno. Slika spontano, intuitivno, krajobraze svoje duhovne prošlosti i sadašnjosti. Ta nutarnja stvarnost nikako se ne može slikarski iscrpiti. Zato za njega mogu ispravno konstatirati kako je on impresionist podsvijesti.“

 

„Što je više prostor slobode u društvu skučeniji, to se više otvaram slobodi koju pruža tehnika akvarela. Ovom izložbom ostavljam iza sebe početnu etapu slikanja. U međuvremenu proširujem tematiku i okrećem se većim formatima. Naznaka nove faze vidjet će se i u postavu ove izložbe, koja se trebala dogoditi u travnju ove godine, ali smo je zbog bolesti morali prebaciti u rujan“ – rekao je za naš portal Nenad Piskač.

Izložba je realizirana sredstvima Zagrebačke Županije i Grada Zaprešića. Prošle godine Piskač je izlagao u Šenkovcu. Ovo je njegova druga samostalna izložba.

Piskač je inače suradnik-kolumnist Hrvatskog neba; izvorno je na Hrvatskom nebo objavljeno više od stotinu njegovih kolumni od svibnja 2020. do srpnja 2024, uglavnom unutarnjopolitičke tematike. (m.s.)

Povezano:

Susret kajkavske riječi, akvarela i glazbe

 

Hrvatsko nebo

Odgovori