Što se to krupno prikriva medijskom trakavicom o odnosima u DP-u?

Vrijeme:2 min, 7 sec

 

Znamo iz iskustva da produciranjem i podgrijavanjem medijskih afera o manje bitnim pitanjima vlast nerijetko planski prikriva nešto mnogo važnije i za nju krupnije i pred javnošću neugodnije. Nije li i ova medijsko-politička trakavica naručena iz vlasti upravo s tim ciljem i razlogom? Nisu li i neki političari iz DP-a i medijski ljudi upotrijebljeni za bacanje prašine hrvatskom narodu u oči kako bi se prikrilo nešto neusporedivo krupnije i mračnije od ovih osobnih sumnjičenja, ogovaranja, optuzaba ili podmetanja o trivijalnim financijskim zloporabama i ovog “vađenja utrobe” jednih DP-ovaca za račun drugih?

Lako moguće da je tako. S jedne strane, naravno, razbija se i kopromitira Domovinski pokret, kako bi se kompromitiralo najjaču političku opciju stranačkoga hrvatstva izvan HDZ-a i stvorilo okolnosti da se nastavi kontinuitet dosadašnjih hrvatsko-srpskih, a zapravo neojugoslavenskih politika i neokomunističkih snaga i ešalona. No ujedno ima i toliko toga za prikrivanje, kako bi vlada nastavila hvastati se unatoč svekolikim slabim točkama,  nepopularnim potezima i kriznim problemima koje nije u stanju ili ih uopće i ne želi razriješiti.

Prvo je demografija. Iseljavanja Hrvata, planska dovođenja stranaca, pretvaranje Hrvatske u EU-ov hotspot (žarišnu točku) za nezakonite imigrante.

Drugo je nefunkcioniranje vladavine prava odnosno pravne države, zbog čega opetovano stižu opomene iz Brisela i s nekih drugih adresa, a koje se od javnosti maksimalno skrivaju.

Treće je planirani rebalans državnog proračuna za ovu godinu: smanjenje rashoda za jednu i pol milijardu eura. Znači da se vlada planski preračunala dijeleći u izbornoj godini šakom i kapom novce ciljanoj biračkoj klijenteli. A onda je ministar financija Marko Primorac dobio zadaću da rasipnost vrati u realno održive iznose. Kako – vidjet će se uskoro.

Četvrto je najavljena porezna reforma. Ionako skupa i nezasitna država, umjesto da smanjuje trošak same sebe kao preko svake mjere parazitske, smišlja nove načine kako iz naroda “izmusti” dodatne novce za sebe.

Peto su financijsko-politički skandali na srednjim i visokim razinama, koji se nastavljaju i nakon tolikih prijašnjih smjena i pravosudnih postupaka protiv Plenkovićevih odnosno HDZ-ovih odabranika i odabranica. Sve njih najlakše je u javnosti prikrivati smiješno minornim svotama od po 500 eura kakve se kao nezakonito pribavljene spočitavaju Ćipi iz DP-a. Dok veliki prisvajaju na mutne ili povlaštene načine milijune i milijarde državnoga i narodnoga novca, svi se sada bave s nekoliko tisuća eura kao glavnim političko-moralnim problemom. Ma bravo, duboka državo, sjajno i dalje skrivaš i štitiš “partijsko zlato” i sve drugo što je tvojima vaša, tj. “naša borba dala: da imamo….. za maršala”. (Z. G.)

 

Z. G./Hrvatsko nebo