Cvijanović Bošnjačkim zvaničnicima smetaju i mrtvi Srbi, ne očekujemo velike zaokrete ako dođe Trumpova administracija

Vrijeme:50 sec

 

– Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da političari, intelektualci i nevladine organizacije u Sarajevu temelje svoje djelovanje na mržnji prema Srbima. U intervjuu za “Glas Srpske”, Cvijanović je osudila reakcije na posjet izaslanstva EU groblju u Bratuncu, ističući da bošnjački dužnosnici negiraju srpske žrtve rata.

Cvijanović je kritizirala i prijetnje upućene od strane Emira Suljagića, naglasivši kako takve izjave ugrožavaju sigurnost. Istaknula je da su srpske žrtve u Podrinju često zanemarene te je osudila međunarodnu zajednicu za pristranost.

Komentirajući izjave predsjedatelja Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, Cvijanović je kazala da bi pravi državnik pokazao poštovanje prema svim žrtvama i smanjio retoriku srbofobije.

Cvijanović je također izrazila svoje mišljenje o američkim sankcijama te mogućnosti promjene politike SAD-a u slučaju pobjede Donalda Trumpa na izborima. Naglasila je kako ne očekuje značajne promjene, ali se nada balansiranjem pristupu globalnim pitanjima.

Na kraju je izjavila kako rad u RS-u smatra ugodnijim, navodeći da u Sarajevu vlada atmosfera nepovjerenja i kontaminacije međunacionalnih odnosa.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo