Featured Video Play Icon

Španjolska pobijedila Englesku i po četvrti put postala prvakinja nogometne Europe

Vrijeme:56 sec

 

Nogometaši Španjolske postali su po četvrti put u povijesti prvaci Europe svladavši u finalu Eura na stadionu u Berlinu s 2:1 (0:0) momčad Engleske, koja tako drugi put uzastopce dolazi do ginala, a ostaje bez naslova europskog prvaka. 

Španjolska je povela golom Nice Williamsa u 47. minuti, nakon svega 70 sekundi nastavka: 16-godišnji Yamal uočio je utrčavanje Williamsa na lijevom krilu te mu dodao loptu, a ovaj je preciznim udarcem u suprotni kut svladao Pickforda. Na 1-1 poravnao je Cole Palmer u 73. minuti. Engleska je izjednačila kada je Bellingham uspio ostaviti povratnu loptu za Palmera, koji je s više od 20 metara prizemnim udarcem pogodio sam donji desni kut nemoćnog Simona. Pobjednički pogodak postigao je Mikel Oyarzabal u 86. minuti: Cucurella je poslao prizemni ubačaj s lijevog boka na peterac, a ondje je Oyarzabal reagirao brže od Guehija i ubacio loptu u mrežu.

Za Španjolsku je ovo četvrti, rekordni naslov europskog prvaka, nakon 1964., 2008. i 2012. Engleska je i dalje bez kontinentalne titule. Prije tri godine na Wembleyu je uspješnija od nje bila u finalu Italija.

 

Hrvatsko nebo