Za Modrića i Real u finalu će doslovce navijati – pola Balkana. Jasno je i zašto

Vrijeme:1 min, 35 sec

 

Dobije li Real, Borac iz Banja Luke će preći među nositelje na samom startu kvalifikacija što će mu u bitnome olakšati put do europskih skupina za sljedeću sezonu

Priču oko Dinamovog eventualnog ulaska u Playoff-rundu Lige prvaka, uvjereni smo, već pjevuše i ptice na granama. Prvak Hrvatske čeka rasplet subotnjeg finala Lige prvaka u kojem bi mu itekako dobro došla pobjeda madridskog Reala protiv Borussije. Osvoji li Luka Modrić s kraljevskim klubom novu europsku titulu, Dinamo će avansno ući u zadnju rundu kvalifikacija za elitno natjecanje sljedeće sezone.

Nije Dinamo jedini koji s nestrpljenjem čeka rasplet subotnjeg okršaja na londonskom stadionu Wembley. Prije svega, još je nestrpljiviji recimo, ukrajinski Šahtar. Oni su ti koji će u slučaju Realovog osvajanja pehara ući izravno u grupnu fazu, dok će Dinamo popuniti mjesto Šahtara u Playoff-rundi. A ispod toga, kod popunjavanja mjesta u nižim pretkolima vlada prava ludnica. U nju su uključene uglavnom momčadi s nama bliskih prostora.

U priči je i Borac iz Banja Luke. Naime, prvak Bosne i Hercegovine zasad je prvi ispod crte nositelja u prvom pretkolu Lige prvaka. Dobije li Real, Borac će preći među nositelje na samom startu kvalifikacija što će mu u bitnome olakšati put do europskih skupina za sljedeću sezonu. Podsjetimo, poraženi u kvalifikacijama Lige prvaka ima sustavom “padobrana” zajamčeno mjesto u kvalifikacijama Europske, a onda i Konferencijske lige. Na isti je način Dinamo nakon ispadanja od AEK-a i praške Sparte prošle sezone igrao skupinu Konferencijske lige.

Ako Real osvoji titulu europskog prvaka, radovat će se i Ferencvaros. Klub iz Budimpešte bi, zajedno s Qarabagom, prvakom Azerbajdžana, prošao izravno u drugo pretkolo. No, sve ovo neće vrijediti ako europsku titulu osvoji Borussia, jer tada će se mjesta u grupnoj fazi i pretkolima popunjavati na potpuno drugi način. Dakle, možemo reći da će “pola Balkana” navijati za Real, uključujući za ovu priliku i prijestolnicu Mađarske.