Golijada u Dinamovoj proslavi naslova hrvatskog prvaka

Vrijeme:2 min, 42 sec

 

Nogometaši Dinama remijem 3-3 protiv Rudeša spustili su zastor na 33. HNL sezonu u kojoj su osvojili tri trofeja – naslov prvaka, Kup i Superkup.

Bio je to posljednji susret 36. kola SuperSport HNL-a. Dinamo je već ranije osigurao titulu, dok je Rudeš odavno ostao bez izgleda za prvoligaški spas.

Maksimir je bio rasprodan i sve je bilo spremno za prvi dio proslave, naime ona glavna, tek se očekuje nešto kasnije na središnjem zagrebačkom trgu. Sergej Jakirović je u prvih 11 ubacio nekoliko novih lica, pa su priliku dobili vratar Krkalić, te Vrbančić, Majić, Pavić i Jakirović.

Dinamo je poveo u 24. minuti golom Frana Brodića. Bila je to lijepa akcija koju je započeo Kaneko gurnuvši do Kulenovića koji je poslao loptu oštro u sredinu, a Brodić lagano poentirao. Samo četiri minute kasnije izjednačio je Fran Topić lijepo pogodivši sa 18 metara za 1-1.

Radost gostiju nije dugo trajala, u 36. minuti među strijelce se upisao i Kaneko. Japanac je ubacio s desne strane iznenadivši Markovića. Kaneko je bio korak do gola i u 49. minuti, no ovoga puta je uzdrmao okvir gola.

Tri minute kasnije među strijelce se upisao i Sandro Kulenović. Najveći dio posla je obavio Brodić prošavši po krilu, a potom je lijepo uposlio Kulenovića koji je postigao pogodak.

Rudeš se nije predavao i do kraja susreta je uspio izjednačiti. U 78. minuti je Vinko Petković smanjio na 2-3 nakon brze kontre i dodavanja Jana Doležala. Četiri minute prije kraja konačnih 3-3 je postavio upravo Doležal.

Dinamovci će, podsjetimo, nakon podizanja trofeja na Maksimiru krenuti otvorenim autobusom prema središnjem zagrebačkom trgu gdje će biti proslava trostruke krune.

U ranije odigranom susretu Rijeka je na Rujevci porazila Slaven Belupo sa 4-0 zaključivši sezonu pobjedom.

Nogometaši Rijeke prekinuli su niz od četiri uzastopna ligaša poraza, slavivši na Rujevici protiv Slaven Belupa sa 4-0.

Bila je to utakmica bez rezultatskog značaja, Rijeka će sezonu zaključiti na drugom mjestu, dok je Slaven Belupo pretposljedni. Zanimljivo, Belupo je na zadnja tri gostovanja na Rujevici slavio. U sezoni 2022/23. gosti iz Koprivnice su dva puta pobijedili sa 1-0, dok su ove sezone, u završnici jesenskog dijela, slavili rezultatom 4-2.

Ovoga puta nije bilo previše dvojbi, a junak susreta je bio trostruki strijelac Niko Janković.

Rijeka je povela u 18. minuti. Bila je to lijepa akcija Ivanovića, Obregona i Hodže koju je udarcem s desetak metara u pogodak pretvorio Obregon.

U posljednjim trenucima prvog dijela vodstvo Rijeke je svojim prvim golom povećao Janković. Obregon je ušao u kazneni prostor i pucao iskosa s desne strane, Jesenović je odbio njegov pokušaj koji je pogodio Međimorca i pretvorio se u idealnu asistenciju Jankoviću koji je s dva metra lako poentirao.

U 62. minuti Janković je još jednom bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i odbijenu loptu je pospremio u mrežu za 3-0. Točku n “i” Janković je stavio u sudačkoj nadoknadi. Fruk je ubacio s desne strane, Janković natrčao na vrh peterca i postavio nogu za svoj treći pogodak.

Dinamo je na koncu osvojio naslov prvaka sa 82 boda, Rijeka ima 74, a treći je Hajduk sa 68 bodova.

Iz lige ispada Rudeš koji je osvojio samo devet bodova.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo