U Novoj Biloj obilježena 32. obljetnica osnutka Vojne policije HVO HB

Vrijeme:51 sec

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju Prahulje u Novoj Biloj obilježena je 32. obljetnica osnutka Vojne policije HVO HB, nakon čega je služena sveta misa za sve poginule i umrle pripadnike Vojne policije.

”Sjetni smo i ponosni uvijek kada obilježavamo godišnjicu osnutka postrojbi Vojne policije HVO HB, kada se na poseban način sjećamo naših poginulih i umrlih prijatelja, njihovih obitelji i žrtve kojom su darovali našu slobodu. Dok smo živi i oni žive s nama”, poručili su iz Zajednice udruga veterana Vojne policije Domovinskog rata HVO HB.

Poručili su kako ih je ovoga puta ponosno okupila Središnja Bosna, ”puna bolnih sjećanja, otvorenih hrvatskih rana koje i danas vape za pravdom i istinom”.

Obilježavanje 32. obljetnice utemeljenja organizirala je Udruga veterana 4. bojne Vojne policije Domovinskog rata HVO HB Središnja Bosna.

”Hvala kolegama na organizaciji, iskrenom domaćinstvu, ponovnom susretu i druženju. Svim bivšim pripadnicima postrojbi Vojne policije HVO Herceg Bosne sretna 32. obljetnica utemeljenja. Zajedno u ratu, zajedno u miru”, zaključeno je u priopćenju.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo