Featured Video Play Icon

Dr. Josip Jurčević: Evo zašto ne dajem potporu vladi HDZ-a i Domovinskog pokreta

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

U raspravi vođenoj u Hrvatskom saboru prošli tjedan o prihvaćanju predložene vlade mandatara Andreja Plenkovića, kojoj je zatim potporu dalo 79 zastupnika HDZ-a,  DP-a, dijela manjinskih zastupnika i dvoje nezavisnih, sudjelovao je i dr. Josip Jurčević. On je do tih dana bio član, dužnosnik i kandidat Domovinskog pokreta, te je i izabran u Hrvatski sabor, no iz stranke je u međuvremenu isključen zbog uskrate svog potpisa za novu vladu pod vodstvom Andreja Plenkovića.

Dr. Jurčević govorio je o ulozi Hrvatskog sabora u novijoj povijesti, pri čemu je istaknuo da u njemu svi zastupnici imaju pravo i obvezu nastupati i glasovati po svojoj savjesti. Rekao da je Hrvatski sabor od 19. stoljeća  naovamo donio i niz odluka koje su se pokazale kao loše, protuustavne ili i “veleizdajničke”. Iznio je glavne primjedbe na račun rada i pojedinih članova dviju dosadašnjih vlada Andreja Plenkoviće, iznio oštre kritike o negativnim rezultatima njihovih dosadašnjih politika, posebice na demografskom planu, u smislu iseljavanja Hrvata i useljavanja stranaca, odnosno “zamjene stanovništva”, za koju je rekao da se događa u skladu s “globalističkom agendom”.

U svom izlaganju koje se može u cijelosti poslušati na priloženoj poveznici iznio je i druge razloge zašto svoj glas ne će dati novoj vladi.

Snimka prikazuje njegovo 15-minutno izlaganje, koje je na kraju prekinuo predsjedatelj, akademik Željko Reiner, rekavši da mu je vrijeme isteklo.

Povezano:

Poslijeizborna pouka o pobjednicima i poraženima!

Youtube/Hrvatsko nebo