Bizarno: Danas se obilježava Dan zlatnih ljiljana: Armija RBiH branila slobodu, zajednički život u miru i demokraciju

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

Svim dobitnicima najvećeg ratnog priznanja i članovima porodica poginulih, umrlih i nestalih dobitnika ovog priznanja, povodom Dana Zlatnih ljiljana, upućujem zahvalnost na velikoj hrabrosti, požrtvovnosti i nemjerljivom doprinosu u borbi za obranu i oslobođenje Bosne i Hercegovine,npriopćeno je iz Kabineta Lokmića.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić uputio je čestitku povodom Dana Zlatnih ljiljana, svim dobitnicima najvećeg ratnog priznanja i članovima porodica poginulih, umrlih i nestalih dobitnika tog priznanja.

– Svim dobitnicima najvećeg ratnog priznanja i članovima porodica poginulih, umrlih i nestalih dobitnika ovog priznanja, povodom Dana Zlatnih ljiljana, upućujem zahvalnost na velikoj hrabrosti, požrtvovnosti i nemjerljivom doprinosu u borbi za obranu i oslobođenje Bosne i Hercegovine. Na temeljima vašeg puta, vaše žrtve, hrabrosti i herojstva naše generacije grade državu, narod i nastavljaju borbu za bolju budućnost svakog građanina Bosne i Hercegovine. Armija RBiH najbolja je vojna sila koja je ikada kročila ovom zemljom, a vi ste najbolje od nje. Hvala vam što ste branili i ideje i vrijednosti na kojima se temelji civilizirani svijet – slobodu, zajednički život u miru i demokraciju – poručio je u čestitci ministar Lokmić.

Istakao je da se danas ujedno obilježava i Dan pobjede nad fašizmom, kojim se odaje počast žrtvama fašizma i palim borcima u Drugom svjetskom ratu, koji su svojom borbom i zalaganjem doprinijeli stvaranju slobode i jednakosti za sve građane, priopćeno je iz Kabineta Lokmića.

 

dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

One thought on “Bizarno: Danas se obilježava Dan zlatnih ljiljana: Armija RBiH branila slobodu, zajednički život u miru i demokraciju

  1. Wonderful website! It has a tonne of useful information, which I’m posting on Delicious and sharing to a few friends. I am grateful for all of your efforts.

Comments are closed.