Veleposlanstvo SAD-a o Izbornom zakonu RS-a i rezoluciji o Srebrenici: SAD je spreman odgovoriti!

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Stvaranje paralelnog izbornog sustava predstavljalo bi protuustavno i antidaytonsko djelovanje te bi biračima u Republici Srpskoj uskratilo osnovno demokratsko pravo zajamčeno Ustavom BiH, priopćeno je u petak poslije podne iz Veleposlanstva SAD-a u BiH.

“Prijetnje gospodina Dodika da će pokrenuti odcjepljenje RS-a od Bosne i Hercegovine i njegova podrška neustavnom izbornom zakonodavstvu RS-a još su jedan dokaz njegovog nepoštivanja Daytonskog mirovnog sporazuma i njegove namjere podrivanja državnih struktura Bosne i Hercegovine. SAD su spremne odgovoriti na ove antidemokratske i antidaytonske aktivnosti. Podržavamo teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine i odbijamo svaki pokušaj odcjepljenja.

Također su priopćili da je za svaku osudu “neodgovorno nijekanje genocida u Srebrenici od predsjednika Republike Srpske i drugih čelnika iz Republike Srpske na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske i skupu u Banjoj Luci”.

“Nijekanje genocida uvrjeda je za žrtve svih nacionalnosti i nanosi dodatnu bol obiteljima žrtava. Nijekanje genocida razara društveno tkivo BiH, prijetnja je njezinoj stabilnosti i protuzakonito je prema zakonima BiH. Genocid se dogodio u Srebrenica 1995. To su potvrdili i Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju i Međunarodni sud”, navode iz Veleposlanstva.

Ističu da ništa što Dodik kaže ili učini ne može promijeniti činjenice, pa ni organiziranje cjelodnevnih događaja posvećenih nijekanju genocida i širenju dezinformacija o rezoluciji koja se trenutno razmatra u Općoj skupštini UN-a.

“Ta je rezolucija inicijativa za priznanje i obilježavanje genocida u Srebrenici kako bi se odala počast žrtvama. Suprotno tvrdnjama gospodina Dodika, ona nije usmjerena ni protiv jedne članice UN-a, niti pripisuje odgovornost bilo kojem narodu. Učestalo poricanje genocida u Srebrenici, ovakva međunarodna komemoracija čini događaje iz 1995. još važnijima”, navodi se u priopćenju američkog veleposlanstva.

 

Nezavisne novine/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “Veleposlanstvo SAD-a o Izbornom zakonu RS-a i rezoluciji o Srebrenici: SAD je spreman odgovoriti!

  1. พิ่ม Impression (การมองเห็น) จาก User มากขึ้น บางคนอาจคิดว่าแค่มีโปรโฟล์ มีเพจใน Facebook แล้วลูกค้าจะเข้ามาสนใจสินค้าเองก็มีโอกาสเป็นไปได้อยู่บ้าง ปั้มไลค์เฟสแต่คงจะดีกว่าหากคุณมีใช้บริการ ปั้มไลค์เฟส นอกจากจะช่วย ปั้มไลค์ ให้คุณมียอดไลค์ล้นหลามแล้ว ยังเพิ่มการมองเห็นทำให้ลูกค้าเกิดความสนใจเข้ามาซื้อสินค้ามากกว่าเดิม ทำให้มี Reliable (มีความน่าเชื่อถือ) ในการนำเสนอสินค้า หากคุณเพิ่งมีหน้าร้านออนไลน์อย่าง

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)