DODIK: Današnji sastanak partnera na razini BiH posljednji pokušaj stabilizacije

Vrijeme:1 min, 38 sec

 

Danas ćemo, u još jednom pokušaju da damo šansu europskom putu BiH, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu organizirati sastanak partnera u vlasti na zajedničkoj razini, rekao je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je rekao da će se sastati lider HDZ-a BiH Dragan Čović, srpska i bošnjačka strana.

Dodik je na društvenim mrežama naveo da je ovo posljednji pokušaj stabilizacije prije nego što bi se to partnerstvo moglo raspasti, dodajući da očekuje da riješe probleme zastoja u radu Doma naroda, koji je blokiran od strane Bošnjaka koji su napustili i time blokirali rad ovog doma.

– Da riješimo pitanje nelegalnog visokog predstavnika i njegovih odluka, da ih suspendiramo, i da se dogovorimo da u što hitnijem roku, a to je već moguće sutra, na Zastupničkom domu donesemo zakon o izborima, koji bi utvrdio sve ono što je normalno za jednu zemlju, a to su tehničke razine – istaknuo je.

Dodik je rekao da se mora razvlastiti Središnje izborno povjerenstvo BiH, koje je odlukama nelegalnog Christiana Schmidta previše dobilo na značaju.

– Moraju se racionalizirati troškovi u vezi s izborima i mora se osigurati da zastupljenost naroda, konstitutivnih naroda, bude vidljiva u izbornim komisijama, kako to predviđaju Ustav i zakon. Očekujem da ćemo sve to razmatrati danas na sastanku. Ukoliko ne bude dogovora, više nisam siguran koliko to partnerstvo ima smisla – istaknuo je Dodik.

Nakon nekoliko dogovora i onoga što su razvalili stranci, prije svega američki veleposlanik Murphy, kaže Dodik, blokiran je kompletan europski put.

– Јedan optimizam koji smo imali je ustuknuo i ne možemo se kretati dok ne riješimo uzroke tog zastoja. A to je, prije svega, nelegalni Schmidt, koji nastavlja rušiti europsku perspektivu BiH – zaključio je Dodik.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

One thought on “DODIK: Današnji sastanak partnera na razini BiH posljednji pokušaj stabilizacije

  1. Fantastic beat I would like to apprentice while you amend your web site how could i subscribe for a blog site The account helped me a acceptable deal I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)